Aprovat un nou paquet d'ajudes anticovid a Castelldefels de 2,5MEUR per la reactivació econòmica i la lluita contra l'exclusió social residencial

Societat.

Es destinaran a dues línies mestres d’actuació: la reactivació de la l’activitat econòmica (1,5 milions) i afavorir l’accés a l’habitatge i evitar l’exclusió social residencial (un milió).
Es destinaran a dues línies mestres d’actuació: la reactivació de la l’activitat econòmica (1,5 milions) i afavorir l’accés a l’habitatge i evitar l’exclusió social residencial (un milió).

En declaracions a aquest mitjà, el republicà Jordi Maresma, primer tinent d'alcalde de la ciutat ha manifestat que "Fruit de la bona gestió econòmica de l'any passat i de la nostra voluntat de no deixar res important per fer, hem pogut mobilitzar aquests 2,5M€ addicionals en la primera entrega del pla de mesures anticovid 2021, juntament amb noves bonificacions de taxes, aquests cop, per als paradistes del nostre mercat setmanal i els artesans de la platja."

Sobre l'aprovació d'aquest nou paquet d'ajudes Maresma ha manifestat que "Tan de bo aquest viatge no l'haguéssim de fer sols. Malauradament, de moment no és així. Movem continua perdut en els seus conflictes interns, votant, juntament amb el PP, en contra dels pressupostos més socials i en contra també, d'aquestes noves ajudes per a la reactivació econòmica i la lluita contra l'exclusió social residencial."

L’Ajuntament de Castelldefels va aprovar una modificació de crèdits per valor de 2,5 milions per fer una nova aportació econòmica a l’objectiu de donar resposta als efectes de la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19.

La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC, ERC, JuntsxCast i la regidora no adscrita) i el vot en contra del grups de Movem-ECP i el PP.

Aquests diners formen part del superàvit amb què es va tancar el pressupost de 2020 (5,3 milions). Iniciatives per a la reactivació de l’activitat econòmica S’obren dues línies de suport a la reactivació de l’activitat econòmica. La primera reuneix les accions destinades al manteniment de l’activitat empresarial i comercial de la ciutat.

La primera acció són els ajuts destinats al sector hoteler, ajuts condicionats al manteniment dels llocs de treball. (Pressupost aproximat de 300.000 €). La segona acció són les subvencions destinada al manteniment de l’activitat dels autònoms (pressupost aproximat de 320.000 €).

Aquesta acció contempla dos tipus d’ajuts: • Ajut a les persones que estigui donades d’alta en règim d’autònoms que durant l’exercici del 2020 han disminuït els seus ingressos com a conseqüència dels diversos decrets de tancament. (aprox. 1.000 € per persona).

• Ajut específic pels establiments comercials, PIMES i autònoms, l’activitat dels quals s’ha vist especialment afectades per les diverses ordres de tancament sanitari (durant un termini més o menys llarg de temps, dotació d’aprox. 2.000 € per establiment).

La segona línia de suport està destinada al foment de l’activitat empresarial i l’ocupació. En aquest terreny hi ha dues iniciatives. La primera és les subvencions destinades al foment de l‘activitat empresarial i la contractació. (Pressupost aproximat de 380.000 €).

Hi hauran subvencions per a la creació de noves activitats, destinades a cobrir les despeses de la quota de la Seguretat Social de totes aquelles persones que s’hagin donat d’alta en el règim d’autonoms entre l’1 de gener de 2020 i el 30 de desembre de 2021.

Aquesta subvenció s’incrementarà en aquells casos que s’hagi afavorit la diversificació econòmica de la ciutat, és a dir, a obertura de noves activitats relacionades amb activitats culturals, sostenibilitat mediambiental, activitats de lleure, activitats d’alt contingut tecnològic, comerç local (no restauració) i economia social.

A més, s’incrementarà un altre percentatge per a noves activitats d’emprenedoria de dones, i s’obre una línia de subvencions a empreses, comerços i autònoms per afavorir la contractació de persones en situació d’atur i/o al manteniment de llocs de treball.

Per fomentar el consum en el comerç de la ciutat, es lliuraran a tots els domicilis uns tickets de compra o descompte destinats a famílies de Castelldefels intercanviables com a moneda local en la compra i consum en botigues de la ciutat. L’Ajuntament donarà a cada família un bo de 20 euros amb la condició que aquesta es gasti com a mínim altres 20 €.

D’aquesta manera, l’Ajuntament ajuda de dues maneres: a les famílies (a les quals dona 20 € perquè comprin) i als comerços i establiments de restauració (perquè s’activa una compra mínima de 40 €). Per tant, es posa en circulació un milió € per afavorir l’activitat comercial. Iniciatives per evitar l’exclusió social residencial.

Per atendre una part important de la repercusió social de la pandèmia, el pla de contingència aprovat per l’Ajuntament contempla dues línies d’iniciatives de suport a l’accés a l’habitatge i evitar l’exclusió social residencial.

La primera línia d’iniciatives s’encamina a l’adquisició de nou habitatge social i a la creació d’una bossa d’habitatge que pugui dedicar-se a lloguer social.

Per assolir aquest objectiu, l’Ajuntament invertirà 915.000 € en la compra de cinc habitatges i 500.000 € més en el lloguer de 10 vivendes més (els propietaris d’aquests pisos es beeneficiaran d’ajuts a la rehabilitació i tindran garantit el cobrament del lloguer).

Els 15 habitatges seran destinats a lloguer social. Per això, s’ampliarà el conveni amb Habitat-3, fundació impulsada per la Taula del Tercer Sector de Catalunya, a la qual es dotaria de més recursos poder gestionar un parc d’habitatges de lloguer social adreçat a famílies en situació d’exclusió que proposaran els serveis socials municipals.

En el cas de la segona línea d’iniciatives, el govern municipal farà una aportació de 500.000 € al recent estrenat patrimoni del sòl i l’habitatge per comprar terrenys on realitzar promocions d’habitatge social. A aquestes dues partides, cal sumar els 915.000 € inclosos en el pressupost de 2021 en materia d’habitatge.

Amb aquesta despesa, l’Ajuntament ja ha destinat 5,5 milions a ajuts i actuacions per fer front a la crisi econòmica i social provocada pel Covid. anteriorment, es va fer una modificació al pressupost de 2020 (1,6 milions) i una altra com a conseqüència de l’Acord de Ciutat (1,4 milions).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article