Diverses entitats i associacions asseguren que l’ abocador del Garraf continua contaminant l’atmosfera de l’àrea metropolitana

Salut.

Geòlegs i experts analitzaran els resultats dels darrers estudis en un acte a Gavà l’11 de maig.
Geòlegs i experts analitzaran els resultats dels darrers estudis en un acte a Gavà l’11 de maig.

Quinze anys després de la clausura de l’abocador del Garraf, el biogàs generat per les deixalles continua contaminant els avencs i cavitats subterrànies del massís.

Geòlegs i experts que fan un seguiment continuat de la situació exposaran els resultats dels darrers estudis en un acte públic que es farà dimarts vinent, 11 de maig a Gavà, a les 19 hores. La Federació Catalana d’Espeleologia, la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), el Grup Ecologista Quercus i el Centre d’Estudis Beguetans (CEB) han organitzat l’acte, amb el títol “Impacte atmosfèric dels avencs del Garraf. L’herència de l’abocador”.

La sessió es farà a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal de la plaça Balmes de Gavà i, com que hi haurà places limitades, les persones interessades a assistir-hi de manera presencial s’hauran d’inscriure prèviament.

En l’acte hi participaran Lluís Domingo, president de la Federació Catalana d’Espeleologia i geòleg; Pau Pérez, geòleg, geògraf i espeleòleg; Raúl Cano, geòleg i espeleòleg, i Ignasi de Yzaguirre, metge esportiu i espeleòleg. Tots ells, grans coneixedors del massís i dels impactes de l’abocador en l’entorn.

Les persones que vulguin assistir a l’acte de manera presencial, com s’ha dit, s’hauran d’inscriure prèviament a la seu de l’UME, al carrer Salvador Lluch, 6, de Gavà, o bé a través de l’adreça de correu electrònic umesecretaria@gmail.com o del telèfon 639141128. També està previst que l’acte es pugui seguir per videoconferència, sense necessitat d’inscripció prèvia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article