El Memorial Democràtic instal•larà 1 llamborda Stolpersteine a Sant Joan Despí en els propers mesos sumant un total de 18 al Baix Llobregat

Cultura.

Només Esparreguera i Olesa ja s’ han adherit a aquesta iniciativa per denunciar el feixisme al Baix Llobregat.
Només Esparreguera i Olesa ja s’ han adherit a aquesta iniciativa per denunciar el feixisme al Baix Llobregat.

El Memorial Democràtic preveu instal•lar, entre maig i desembre d’enguany, 119 llambordes Stolpersteine a Catalunya en record dels deportats als camps de concentració nazis.

Són les peces artístiques urbanes creades per l’artista alemany Gunter Demnig. Es col•loquen al davant de la darrera residència que va tenir la persona en llibertat.

En aquests moments a Catalunya hi ha 270 Stolpersteine, amb la col•locació de les noves peces, a finals de 2021 n’hi haurà 389, el Memorial Democràtic és l’encarregat d’adquirir les llambordes i coordinar-ne la instal•lació.

Actualment, n’hi ha a Albatàrrec (1), Barcelona (1), Cardona (3), Castellar del Vallès (5), Cervera (3), Cubelles (1), els Guiamets (1), Esparreguera (7), Figueres (11), Girona (16), Gironella (7), Granollers (7), Granyena de Segarra (1), Igualada (10), Lleida (11), Manresa (24), Mataró (15), Montornès del Vallès (3), Navàs (6).

Olesa de Montserrat (10), les Oluges (1), la Prenyanosa (1), el Pont de Vilomara i Rocafort (1), Prats de Lluçanès (2), Pontils (1), Puig-reig (9), Ripollet (4), Rubí (11), Santa Coloma de Queralt (3), Sant Antolí i Vilanova (1).

Sant Vicenç de Castellet (1), Sabadell (61), Sanaüja (1), Santa Perpètua de Mogoda (1), Súria (14), Talavera (1), Torà (1), Tarroja de Segarra (1), Torrelles de Foix (1), Vallbona d’Anoia (1), Vallfogona de Riucorb (1), Vilafranca del Penedès (9).

Les llambordes Stolpersteine són blocs de ciment, d’aproximadament 10 cm x 10 cm, amb una placa de llautó daurat on hi ha gravades les dades més rellevants de la víctima, hi ha més de 82.000 llambordes a tot el món.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article