PSC i Esparreguera en Comú signen amb Ciutadans l’acord per a l’aprovació del segon paquet d’inversions i despeses finançades amb romanents de tresoreria

Política.

Un acord que de moment no tindrà recorregut perquè la formació taronja s’ incorpori a govern.
Un acord que de moment no tindrà recorregut perquè la formació taronja s’ incorpori a govern.

L’import d’aquestes inversions, que van ser aprovat al passat ple municipal, ascendeix a 5,2 milions d’euros que es destinaran a accions que no comportin despeses estructurals i que responguin a les necessitats del municipi i de l’Ajuntament.

Aquestes inversions incorporen sis punts que el grup de Ciutadans demanava en els àmbits de la mobilitat, l’habitatge, l’urbanisme i la memòria històrica, com són la difusió del 200è aniversari d’Esparreguera com a capital administrativa de Catalunya, l’adequació de l’accés a l’ermita del Puig.

També l’adequació dels bucs d’assaig de Cal Trempat, el projecte d’adequació de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, la redacció del Pla Local d’Habitatge i la instal•lació d’un sistema de control de trànsit amb càmeres i lectors de matrícula.

El primer punt que recull l’acord signat és la recuperació i divulgació de la memòria històrica del municipi en motiu de la commemoració, aquest any, del 200è aniversari d’Esparreguera com a capital administrativa de Catalunya, durant 92 dies, a causa d’una epidèmia de grip que va fer que les autoritats catalanes es traslladessin a la vila, fugint de la mortalitat de la ciutat.

En segon lloc, hi ha el projecte d’adequació de l’accés a l’esplanada i l’ermita del Puig per a millorar l’accessibilitat i la seguretat d’aquest espai que té gran potencial cultural, arqueològic, turístic i de lleure.

El tercer aspecte recollit en el pacte és la realització del projecte d’instal•lació de bucs d’assaig insonoritzats a l’equipament municipal de Cal Trempat per a donar compliment a una reivindicació històrica per part de la gent jove del municipi.

La quarta proposta presentada pel grup municipal de Ciutadans és la redacció del projecte de reforma de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i la definició dels seus usos.

En cinquè lloc, per donar un impuls a les polítiques d’habitatge, tot i no ser una competència municipal, es considera necessari disposar d’un Pla Local d’Habitatge que marqui quines són les necessitats i prioritats a realitzar en aquesta matèria durant els propers anys.

I, per finalitzar, s’inclou l’adhesió a l’acord per a millorar el control de trànsit mitjançant la instal•lació de càmeres i lectors de matrícula que facilitin la identificació davant de qualsevol comportament incívic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article