El conseller de Relacions Institucionals visita Sant Feliu i el posa com a exemple de transparència “gràcies al seu compromís per apropar la seva gestió a la ciutadania”

Política.

Solè s’ ha desfet en elogis envers la capital del Baix Llobregat.
Solè s’ ha desfet en elogis envers la capital del Baix Llobregat.

En la visita realitzada avui a l’Ajuntament de Sant Feliu per Bernat Solé, Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, i per Jordi Foz i Dalmau, secretari de Transparència i Govern Obert, s’ha posat en valor la importància de les bones pràctiques per oferir un servei de qualitat a la ciutadania.

El Conseller ha destacat en la seva visita que “fruit d’això ha estat guardonat amb el segell InfoParticipa amb el 100% dels indicadors. L’Ajuntament de Sant Feliu porta treballant molts anys, i amb la pandèmia ha incrementat els esforços per tal que tothom pugui tenir accés a la informació i a la tramitació. A més, l’aposta de governança oberta queda demostrada amb els processos participatius en els gran projectes de ciutat com el Soterrament”.

Després de la reunió mantinguda amb el Conseller, Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu, ha volgut remarcar que “fer una administració oberta vol dir tenir molt clar que representem a la ciutadania, que aquestes dades no ens pertanyen, sinó que pertanyen a tota la ciutat i que han de ser el major d’accessibles possibles per a tothom en qualsevol moment”.

Muñoz també ha volgut posar en valor l’Ajuntament com a impulsor de ciutat participativa, fins i tot en temps de confinament: “El projecte de participació del Soterrament i sobretot, ara, el del Pacte de Ciutat, ens han posat a prova i aquest últim, tot i el confinament, ha comptat amb la participació de la ciutadania amb tot el que suposa la distància, la bretxa digital i vista la importància del projecte”.

Oriol Bossa i Pradas, primer tinent d’alcaldia i president de l’Àrea de Govern Obert i Serveis Generals, també ha volgut destacar la tasca realitzada durant anys a l’Ajuntament de Sant Feliu i que ha culminat amb l’adaptació durant el confinament: “La pandèmia ens va posar a prova, i ha fet que l’ajuntament s’adaptés a una velocitat rècord, tant amb la implementació del teletreball com amb l’atenció ciutadana, que sempre va ser coberta com mostren els indicadors i no es va deixar d’atendre a ningú. Són els fruits de molts anys de treball en els deures que tenim com a administració pública”.

La visita institucional, que s’ha iniciat amb la signatura al llibre d’honor, ha seguit amb una reunió on, a més dels esmentats, hi han participat Mario Alguacil Sanz, director de l’Àrea de Govern Obert i Serveis Generals i Ascen Moro Cordero, cap Departament Govern Obert Ajuntament Sant Feliu de Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article