Es reprenen les visites guiades a la Ruta del Ferret de Begues i la Cova de Can Sadurní que estrenen senyalització dels seus elements d'interès

Cultura.

Poc a poc es torna a la normalitat en molts àmbits del Baix Llobregat.
Poc a poc es torna a la normalitat en molts àmbits del Baix Llobregat.

El Col•lectiu per la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf-Ordal i l'Ajuntament han col•laborat per dotar de senyalització els punts d'interès de l'itinerari del carst, que comptarà també amb plafons d'informació botànica i un panell panoràmic de tota la zona.

Els punts d'interès de l'itinerari disposaran, a partir d'ara, d'elements de senyalització informativa que complementaran i ampliaran l'explicació que ja proporcionen els guies durant la ruta.

L'Ajuntament de Begues està finalitzant aquests dies la instal•lació d'aquestes panells que se sumaran, a més, a un panell panoràmic i uns identificadors dels elements botànics elaborats pel CIPAG i el Centre d'Estudis Beguetans, amb aportació econòmica de l'AMB.

D'aquesta manera es potencia l'interès paisatgístic i històric d'aquesta ruta d'uns quatre quilòmetres i unes tres hores de durada en la qual es visiten els components d'un carst geològic i altres elements econòmics i històrics de Begues.

Es tracta d'un total de 12 parades que mostren com vivien els primers pobladors de la zona en un terreny càrstic com el massís del Garraf. El carst és un tipus de terreny amb abundància de roques calcàries i que presenta nombroses dolines i avencs causats per l'erosió de l'aigua.

La ruta del Ferret es visita de forma guiada en sessions a càrrec del CIPAG cada segon diumenge de mes, per la qual cosa la següent està prevista per al 13 de juny.

L'horari també es modifica respecte a les primeres edicions en el període estiuenc, passant a ser aquests propers mesos de les 18 a les 21 h, amb l'objectiu d'evitar les hores de màxima calor, les persones interessades a assistir-hi han d'enviar un correu electrònic a covacansadurni@gmail.com

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article