PIMEC Baix Llobregat l’Hospitalet constata que el 62% de les empreses d’Esplugues no tenen protocol per prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe

Economia.

La patronal espera que aquestes abordin la mancança fent una crítica constructiva.
La patronal espera que aquestes abordin la mancança fent una crítica constructiva.

Per això, la patronal ha ofert el seu acompanyament a les pimes per tal d’adaptar-se a les normatives en matèria d’igualtat. En la segona trobada amb l’alcaldessa de la ciutat, Pilar Diaz, realitzada a l’Espai Baronda, la patronal ha presentat els resultats de l’enquesta sobre igualtat feta a les pimes d’Esplugues de Llobregat.

Durant la reunió, el president de PIMEC Baix Llobregat – l’Hospitalet, Joan Soler, ha celebrat la voluntat del consistori en fer de la patronal partícip dels esforços “per construir una cultura de la corresponsabilitat i de la igualtat com a base de transformació social”.

En aquest sentit, Soler ha manifestat la voluntat de PIMEC a l’hora “d’ajudar i acompanyar empreses pel que fa a la diagnosi, consultoria, implementació i revisió de mesures d’igualtat i en l’adaptació i actualització dels Plans d’Igualtat a les noves normatives que sorgeixin”.

Per part seva, l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat ha manifestat que “les empreses més competitives i innovadores són aquelles que implementen mecanismes per detectar les situacions injustes, que faciliten la corresponsabilitat i l'equilibri entre la vida laboral i la personal.”

A més a més, ha declarat l’interès del consistori per encoratjar el progrés en el teixit empresarial espluguí: “Comptar amb aquest tipus d'empreses a Esplugues, ens fa ser una ciutat més justa i més saludable.”

La trobada ha estat moderada pel vicepresident de PIMEC Baix Llobregat – l’Hospitalet, Guillermo Muñoz, i durant aquesta s’han exposat els resultats de l’enquesta de la patronal, de la mà de responsable de Polítiques d’Igualtat de PIMEC, Itziar Ruedas.

Ruedas ha destacat les principals conclusions de l’enquesta pel que fa a les novetats legals en matèria d’igualtat, a banda de l’ esmentat en el titular, el 62% de les empreses no tenen l’obligatori registre salarial, segons la dimensió de l’empresa, del 10% d’empreses que han d’haver realitzat una auditoria retributiva, tan sols el 2% l’han feta.

Segons la dimensió de l’empresa, del 10% d’empreses que per obligació han de tenir un Pla d’Igualtat, més d’un 24% de les empreses enquestades el tenen i un 86% de les empreses manifesta que no ha impartit cap formació en matèria d´igualtat a les seves organitzacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article