El PSC del Baix Llobregat posa sobre la taula “la invisibilització de les dones al mercat laboral de la comarca”

Política.

Borrell, Granados, García i Lienas a les escales del Parlament ahir.
Borrell, Granados, García i Lienas a les escales del Parlament ahir.

La secretària d’Economia i Treball del PSC de la federació Lourdes Borrell, ha tractat aquesta qüestió amb les diputades Eva Granados, Rocio García i Gemma Lienas i ha lamentat “l’abandó de la Generalitat en aquesta matèria”.

Lourdes Borrell, s’ha reunit aquest dijous al Parlament de Catalunya amb la vicepresidenta segona de la cambra, Eva Granados, i amb les diputades Rocio García i Gemma Lienas per abordar la invisibilització de les dones al mercat laboral de la comarca, però també del conjunt de Catalunya.

En aquest sentit, Borrell ha mostrat la seva preocupació a les parlamentàries pel fet que l’atur de llarga durada sigui un element de risc d’exclusió laboral per les dones, que les últimes dades mostrin un descens de l’emprenedoria femenina o que el pes de les dones en l’ocupació disminueixi amb l’edat.

Així mateix, la secretària d’Economia i Treball del PSC del Baix Llobregat ha lamentat “que la Generalitat porti 10 anys sense prioritzar la lluita contra la precarietat laboral femenina” i ha recordat que les i els socialistes del Baix Llobregat “hem lluitat sempre contra totes les desigualtats que afecten les dones, també les de l’àmbit laboral”.

En una línia similar, Rocio García ha assegurat que el “Baix Llobregat necessita que la Generalitat faci polítiques industrials i econòmiques per l’ocupació de les dones en una situació de major vulnerabilitat”.

Eva Granados, per la seva part, ha afirmat que “la recuperació econòmica postpandèmia i el nou contracte social ha de ser sobretot feminista per erradicar la precarietat i la pobresa de les dones”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article