El Parc Torreblanca va acollir la presentació de l’obra guanyadora de la 10a edició del Premi Literari Delta de narrativa escrita per dones “Res no es pot amagar”

Cultura.

La guanyadora Conxa Solans Roda té diverses publicacions sobre Molins de Rei i Begues durant l’època moderna i contemporània.
La guanyadora Conxa Solans Roda té diverses publicacions sobre Molins de Rei i Begues durant l’època moderna i contemporània.

La consellera de Feminismes, Gent Gran i Diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat, Vicky Castellanos Núñez, i l’alcalde de Sant Just Desvern, Joan Basagañas i Camps, van obrir l’acte amb un record i un minut de silenci pel darrer assassinat masclista a la comarca, en concret al municipi de Corbera de Llobregat el passat dimarts.

Tot seguit, es va presentar l’11 edició del Premi, 2021-2022, que serà organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Just Desvern i el Consell Comarcal, i que comptarà amb la participació dels ajuntaments de Begues, Castelldefels, Castellví de Rosanes, Corbera de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

L’acte, conduït per Blanca Moreno Triguero, va continuar amb un diàleg entre Conxa Solans Roda i Anna Argilés Palomo, sobre la novel•la “Res no es pot amagar”, on es va abordar entre d’altres, la trajectòria literària de la guanyadora i el paper de les dones en la història i la literatura.

Roda és llicenciada en Història Moderna per la Universitat de Barcelona, sòcia i membre actiu del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Directora de l’Oficina d’Ocupació de Sant Vicenç dels Horts de 1993-2007. S’ha dedicat a la recerca i divulgació històrica de Molins de Rei i del Baix Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article