Sant Climent inaugura la nova biblioteca Ca l’Altisent un gran exemple de col•laboració entre administracions

Cultura.

L’ AMB la Diputació i la Generalitat han fet possible aquest equipament.
L’ AMB la Diputació i la Generalitat han fet possible aquest equipament.

El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, i l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, han inaugurat aquest diumenge la nova instal•lació del municipi.

Per celebrar l’inici de l’activitat de la biblioteca s’han organitzat jornades de portes obertes programades per avui dissabte a la tarda i demà diumenge al matí. Per tal d’assistir-hi cal demanar cita prèvia.

La nova biblioteca de Sant Climent està situada en una antiga construcció de principis del segle XX originàriament destinada a casa d’estiueig de la família Altisent.

La intervenció ha conservat el volum principal de l’edifici, ampliant la planta baixa per poder encabir el nou equipament municipal, la planta baixa i el primer pis es destinen a ús bibliotecari. La planta baixa acull tot el fons documental, els diferents espais de lectura i estudi, per adults i infants.

A la primera planta s’habilita un espai polivalent, amb possibilitat d’accés en horaris flexibles diferents dels horaris d’obertura de la resta de la biblioteca, la superfície útil total de l’equipament és de 535.6 m2 distribuïts en aquestes dues plantes.

Entre les principals característiques de la biblioteca climentona es troben els diferents fons monogràfics que posa a disposició de la població.

Es podran consultar així documents relacionats amb el municipi, també un fons centrat en el conreu de la cirera –molt arrelat al municipi-i, a més, un fons especial divulgatiu sobre vexil•lologia ―la disciplina que tracta de les banderes, dels estendards i dels gallardets―, gràcies a l’acord assolit entre l’Ajuntament i l’Associació Catalana de Vexil•lologia.

Ca l’Altisent era la finca d’estiueig de la família Altisent, residents a Barcelona. Va ser construïda entre 1925 i 1930 pel matrimoni format per Joan Altisent i Carme Balmas, dues personalitats amb una intensa activitat artística en el camp de la música i la pintura respectivament. A Ca l’Altisent hi passaven llargues temporades i van arribar a establir forts lligams amb la vil·la. 

L’any 2014 la casa passa a titularitat municipal després de la cessió de la família hereua com a contrapartida pel desenvolupament urbanístic en terrenys de la seva propietat.

Durant els anys de la Guerra Civil la família es refugia a la seva casa d’estiueig de Sant Climent, i intensifiquen la seva vida social i cultural a la vila, establint forts lligams amb el poble que perduraria ja tota la seva vida. L’any 1958 són nomenats fills adoptius del poble.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article