L'alcalde de Sant Joan Despí el socialista Antoni Poveda ha pres possessió del seu escó al Senat

Política.

Poveda ha estat designat com a senador pel Parlament per representar la Generalitat de Catalunya a la Cambra Alta.
Poveda ha estat designat com a senador pel Parlament per representar la Generalitat de Catalunya a la Cambra Alta.

"Un honor representar Catalunya al Senat i treballar-hi amb l’experiència adquirida i els valors progressistes, d’igualtat i justícia social que m’acompanyen", ha manifestat Antoni Poveda després de prendre possessió com a senador.

El Senat, com a Cambra de representació territorial, està compost pels senadors escollits directament per la població a les eleccions i pels senadors escollits pels parlaments autonòmics.

Correspon al Parlament de Catalunya designar els senadors que representen la Generalitat al Senat, una designació que es fa de forma proporcional al nombre de diputats i diputades de cada grup parlamentari.

Després de les eleccions autonòmiques del 14 de febrer de 2021, el Parlament de Catalunya va fer a mitjan del mes de maig la designació dels senadors que representaran la Generalitat a la Cambra Alta, entre els quals hi ha l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

Aquest dimarts, els senadors i senadores designats pel Parlament de Catalunya han pres possessió del seu escó al Senat, el Senat és una de les dues cambres que composen les Corts Generals, juntament amb el Congrés dels Diputats.

Les funcions que exerceix el Senat són la funció legislativa, consistent en l'aprovació de lleis; la funció pressupostària, amb l'aprovació dels ingressos i despeses anuals de l'Estat; i la funció de control de l'acció del Govern i d'impuls polític.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article