Les Festes del Mar retornen a Castelldefels amb un nou format

Cultura.

Enguany l'àrea de Cultura de l'Ajuntament ja ha realitzat un càsting per cercar els nous actors per al retorn de les festes, restant expectants del seu nou format.
Enguany l'àrea de Cultura de l'Ajuntament ja ha realitzat un càsting per cercar els nous actors per al retorn de les festes, restant expectants del seu nou format.

Les Festes del Mar se celebren al voltant de la festivitat de la verge del Carme, el 16 de juliol. Aquest 2021 l'Ajuntament de Castelldefels ha treballat en un nou format adaptat a la normativa covid-19.

Els dies 6 i 7 de maig ja es van realitzar els càstings d'enguany per a l'espectacle. Castelldefels sempre ha tingut una vinculació molt estreta amb la mar que es reflexa en les festes populars, de tal manera que a l'entorn de la Mare de Déu del Carme se celebren les tradicionals Festes del Mar de Castelldefels.

L'objectiu, segons el consistori, és posar en valor el patrimoni històric i immaterial de la ciutat en la qual aquest patrimoni s'interpreta conscientment com a element generador d'identitat local, amb la voluntat de contribuir a la cohesió de la ciutat; alhora que es preveu la seva funció d'agent de dinamització econòmic amb la cultura com a motor.

La peça central de les Festes del Mar el constitueix el desembarcament pirata, acte que rememora un moment històric de la ciutat de quan els perills venien de la mar.

Els pirates, que eren fonamentalment d'origen barbaresc efectuaven atacs a les poblacions costaneres i obtenien esclaus per demanar recompenses pel seu retorn, a més de tot allò valuós que poguessin arreplegar. Aquest fet va fer necessària la construcció del castell, a petició dels castelldefelencs de l'època als barons de l'eramprunyà.

En edicions anteriors, la vigília de les festes, les torres de guaita de la ciutat escenografien l'avís de l'arribada dels pirates amb una encesa de torxes per anunciar l'albirament pirata.

La representació anava acompanyada d'un muntatge escenogràfic amb la reproducció del castell, de dues galeres i del poble, en la representació hi participen al voltant de 200 figurants i actors que sorgeixen de la col·laboració de les entitats culturals de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article