El concurs d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona premia la proposta per l’ampliació de la Biblioteca Santa Oliva d’Olesa

Cultura.

Un esborrany del projecte.
Un esborrany del projecte.

La proposta presentada per l’estudi Coll-Leclerc Arquitectes, sota el lema Aplec Olesa, ha resultat guanyadora del concurs amb intervenció de jurat per a la selecció d’una proposta amb caràcter d’avantprojecte per a l’ampliació de la Biblioteca Santa Oliva d’Olesa de Montserrat, convocat pel Servei d'Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona.

D’acord amb l’acta del jurat, es tracta d’una molt bona proposta que resol l’ampliació de la biblioteca actual, només creixent en planta baixa, sota una gran coberta verda, de manera que l’edifici s’integra perfectament amb l’entorn més proper. També resol correctament la relació amb la resta d’usos existents a l’equipament i compleix tot el programa funcional de la biblioteca.

Permet distribuir el total del fons general en una sola planta, on tots els espais tenen llum natural i gaudeixen de vistes a l’espai públic que l’envolta. Totes les estratègies passives i actives que la proposta planteja permetran assolir un edifici de consum energètic quasi nul (nzeb).

La nova gran coberta verda no només potenciarà l’eficiència energètica de l’equipament sinó que aportarà vegetació i biodiversitat a l’entorn, ajudarà a disminuir l’efecte d’illa de calor i millorarà la qualitat de l’aire.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article