El Jovent Republicà i el grup d’ERC-AM a l’Ajuntament han impulsat la declaració de Viladecans com a ciutat antifeixista

Política.

Va ser aprovada al Ple de maig gràcies a una proposta pactada amb la resta de grups amb representació al consistori.
Va ser aprovada al Ple de maig gràcies a una proposta pactada amb la resta de grups amb representació al consistori.

La declaració institucional insta a rebutjar els discursos i la narrativa de l’extrema dreta i a fer difusió del codi ètic municipal i a aplicar-lo amb contundència com a eina per garantir la comunicació des del respecte entre els diferents grups polítics i amb la ciutadania.

El text també compromet l’Ajuntament a explorar fórmules i bones pràctiques existents en altres localitats per combatre falsos rumors, i si escau, a crear un grup de treball amb persones voluntàries per fer-ne seguiment.

El Ple es referma amb la seva voluntat de continuar essent un espai de relació democràtica, lliure de discursos d’odi i que rebutja i es blinda davant apologies de la discriminació amb totes les eines al seu abast.

En el mateix sentit, el consistori de Viladecans es marca treballar -amb els recursos existents- en la prevenció i identificació de col•lectius o individus que exhibeixin simbologia feixista o franquista o duguin a terme activitats o propaganda d’accions que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere, religiosa, orientació sexual o ideològica a la ciutat.

Pel regidor del Jovent Republicà de Viladecans, Manel Membrilla, “vivim una situació d’auge dels partits d’extrema dreta amb un efecte directe en la societat, la política i l’economia. Ho hem vist aquest mes de maig amb la reacció davant l’arribada de milers de persones d’origen marroquí a Ceuta. En aquest context no ens podem quedar de braços creuats, cal també que des dels municipalisme prenem partit en la lluita contra aquesta corrent”.

Membrilla ha afegit que “cal desmuntar el seu discurs i els atacs a qualsevol mena de diversitat ja sigui religiosa, d’orientació sexual o d’origen. La resta de les forces polítiques hem de rebutjar la narrativa xenòfoba dels partits neofeixistes i aïllar-los a les institucions i en la cobertura als mitjans de comunicació. Hem d’establir un cordó sanitari i dir-los ben clar que no passaran”. “Si no ho fem així”, ha reblat, “seguiran estenent el seu discurs, erigint murs entre la població i fomentant una divisió de la qual ells son els màxims beneficiaris”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article