El PSC del Baix Llobregat assegura que la Generalitat “té abandonats als i les metgesses de família de la comarca”

Política.

S’han reunit a Vallirana en una trobada organitzada per l’oficina parlamentària amb l’objectiu de plantejar les problemàtiques que presenten els municipis.
S’han reunit a Vallirana en una trobada organitzada per l’oficina parlamentària amb l’objectiu de plantejar les problemàtiques que presenten els municipis.

Representants d’agrupacions socialistes del Baix Llobregat han denunciat “la manca d’atenció de la Generalitat amb els CAP dels seus municipis, sobretot pel que fa als i les metgesses de família, que constitueixen la màxima representació de la proximitat i l’atenció de primera mà a la sanitat.”

En una reunió organitzada per l’oficina parlamentària a Vallirana, membres de les agrupacions de Vallirana, Cervelló, Corbera, La Palma, Torrelles, Pallejà i El Papiol han plantejat a la vicepresidenta del Parlament, Eva Granados, a la diputada de la cambra catalana, Rocio Garcia, i a la diputada del Congrés, Sònia Guerra, algunes problemàtiques o necessitats que presenten les seves localitats.

Durant la trobada, Eva Granados ha lamentat “la deixadesa de la Generalitat en diverses matèries els darrers anys” i ha recordat que “a l’actual govern català només l’uneix el poder”.

També ha explicat als membres de les set agrupacions socialistes que “mostrarem la nostra alternativa a la societat catalana exercint una oposició contundent, però constructiva”.

Per la seva part, Rocio Garcia ha subratllat que "som la primera força al Parlament de Catalunya” i ha agraït la tasca del govern de Pedro Sánchez durant la pandèmia, especialment pel seu compromís amb el pacte d’Estat contra la violència masclista. Així mateix, ha sol•licitat, un cop més, “una major inversió de la Generalitat al conjunt de la comarca”.

Finalment, Sònia Guerra ha emfatitzat “el contrast” entre l’acció del govern central i la dels governs catalans dels darrers anys, i ha recordat les mesures socials i econòmiques adoptades per l’executiu de Pedro Sánchez durant la crisi sanitària “per no deixar ningú enrere”.

La majoria dels i les representants de les agrupacions han demanat al govern català “que converteixi els CAP en una gran prioritat política i que hi destini més recursos perquè aquests puguin oferir un major servei al conjunt de la població.”

Els càrrecs orgànics també han lamentat “la manca de professionals a l’atenció primària i han recordat que això perjudica clarament el servei que reben els veïns i veïnes.”

L’oficina parlamentària del Baix Llobregat ha convocat en les properes setmanes reunions amb la resta d’agrupacions de la federació amb l’objectiu de coordinar accions polítiques entre les agrupacions, els ajuntaments, el Parlament i el Congrés.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article