L'alcaldessa d'Esplugues Pilar Díaz intervé al Senat proposant la creació d'una Agència Local de Cooperació Internacional

Política.

Díaz ha reclamat la importància de reconèixer la tasca dels governs locals a la futura llei de cooperació.
Díaz ha reclamat la importància de reconèixer la tasca dels governs locals a la futura llei de cooperació.

Ha participat en qualitat de diputada adjunta de Presidència de la Diputació de Barcelona i delegada per a les Relacions Internacionals, on ha proposat la creació d’ aquesta, "de la qual formarien part els representants dels governs locals i aquelles xarxes municipalistes que treballen en aquest àmbit".

I amb l'objectiu de, "consensuar, compartir i liderar iniciatives conjuntes mantenint un diàleg continuat per l'intercanvi d'experiències i aprenentatges dels governs locals".

En aquest sentit, ha afegit que "la cooperació descentralitzada local ha de formar part explícita de l'estratègia de la cooperació d'estat", recordant que, "la cooperació al desenvolupament no és una responsabilitat exclusiva dels governs nacionals, ho és també de la societat civil i dels governs locals, com a part de l'engranatge".

Des d'on es facilitaria "promoure iniciatives socialment innovadores, d'acord amb la seva major flexibilitat en la gestió i la seva proximitat amb els actors socials".

Així mateix ha destacat que "les polítiques locals no són alienes a les tendències transnacionals i globals", assegurant que "l'Agenda 2030 ens ha de servir com a trampolí per emprendre canvis profunds en les polítiques i els efectes que aquests generen a la vida i als territoris".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article