El Turisme del Baix Llobregat consolida la seva qualitat amb 42 segells Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere 2021

Societat.

14 entitats de la comarca, entre elles el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, reben per primera vegada el segell, mentre que 28 renoven la distinció.
14 entitats de la comarca, entre elles el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, reben per primera vegada el segell, mentre que 28 renoven la distinció.

El Baix Llobregat, un any més, suma noves empreses i ens públics distingits amb el segell Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, corroborant així la forta aposta de la comarca per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels seus serveis turístics.

En total, són 42 empreses les que han obtingut el segell aquest 2021, de les quals 14 l’han rebut per primera vegada, entre elles el Consorci de Turisme del Baix Llobregat. D’altra banda, 28 entitats i empreses el renoven, segons va concloure la Taula de Sostenibilitat Turística del Baix Llobregat i l’Instituto de Turismo Responsable.

Aquest segell, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona amb el suport dels Consorcis comarcals, reconeix a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per a la sostenibilitat i compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques.

Les entitats que per primera vegada reben la distinció són l’Ajuntament de Gavà, l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, el Camping 3 Estrellas de Gavà, CèNTRIC gastro del Prat de Llobregat, Chelor Grupo Norisma de Castelldefels, els chiringuitos Dolce Vita, Ibiza i Iguana de Castelldefels, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, l’Hotel Campanile Cornellà, la Marisqueria Sant Boi, el Pessebre Vivent de Corbera, Som Bo Cuina Sana de Sant Boi de Llobregat i TGO autocars d’Olesa de Montserrat.

A més d’aquestes empreses distingides, actualment unes altres 45 empreses i organismes de la comarca participen en el programa per a aconseguir la distinció aquest mateix 2021.

El període d'implantació va començar al passat mes de març i finalitzarà al desembre, moment en què coneixerem si han superat favorablement la implantació dels requisits i aconseguit la distinció.

El passat 3 de juny a les 11h va tenir lloc l'Acte de Lliurament de distintius a les 14 empreses que per primer cop han aconseguit aquesta distinció al Baix Llobregat.

L'acte es va realitzar a l'Academia Sánchez-Casal del Prat de Llobregat, i va comptar amb la presència de la Sra. Abigail Garrido, Diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, la Sra. Eva M. Martínez, Presidenta del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, la Sra. Marina Garcia, Regidora de Comerç i Turisme de l’ajuntament del Prat de Llobregat, i el Sr. Carles Guilera, President de la Cambra del Baix Llobregat.

Entre els ens i empreses que llueixen per primera vegada aquesta distinció, s’estrena també el Consorci de Turisme del Baix Llobregat. És el reconeixement de la clara aposta per la sostenibilitat en la destinació.

I és que, en el context social i econòmic actual, caracteritzat per un canvi en les motivacions i pautes de consum turístic, és una prioritat per al Consorci el desenvolupament de l’activitat turística en el territori a través d’una estratègia de turisme sostenible.

El Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, que en el Baix Llobregat es gestiona a través del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, és un distintiu creat per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels serveis turístics, basat en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l'Agenda 2030.

Un dels seus principals objectius és perfeccionar la gestió sostenible, assumint els compromisos de millora contínua en tots els àmbits de la sostenibilitat: social, econòmic i ambiental, així com la satisfacció de la població, dels turistes i dels visitants, i l'aposta per un model de turisme responsable, ambientalment sostenible, socialment inclusiu i universalment accessible.

El distintiu va néixer amb la principal finalitat d’implementar una gestió més sostenible i de qualitat en tots els agents d'una destinació turística, i s'adreça a totes les empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i el seu impacte social i ambiental en el territori comprometent-se amb la sostenibilitat.

Actualment, a la demarcació de Barcelona s’han distingit més de 600 entitats, de les quals 42 són del Baix Llobregat. 42

Empreses distingides al Baix Llobregat 1. Acadèmia Sánchez-Casal - El Prat de Llobregat 2. Ajuntament d'Esplugues de Llobregat 3. Ajuntament de Gavà 4. Aparhotel Solifemar - Castelldefels 5. AVANT GRUP - Sustainable Mobility Solutions - Sant Boi de Llobregat 6. Calamar Lobster - Gavà 7. Camping Tres Estrellas - Gavà 8. Carita Morena - Castelldefels 9. Catalunya en Miniatura - Torrelles de Llobregat 10. CBC Casanova Beach Club - Castelldefels 11. Centre Comercial Splau - Cornellà de Llobregat 12. Centre Esplai - El Prat de Llobregat 13. Centre Jujol Can Negre - Ajuntament de Sant Joan Despí 14. Centre Municipal de Vela del Prat 15. Cèntric Gastro - El Prat de Llobregat 16. Chelor Grupo Norisma apartaments - Castelldefels 17. Chiringuito Ananda - Castelldefels 18. Chiringuito Ancla - Castelldefels 19. Chiringuito Chalito - Castelldefels 20. Chiringuito Dolce Vita - Castelldefels 21. Chiringuito Ibiza - Castelldefels 22. Chiringuito Iguana - Castelldefels 23. Chiringuito Tibu-Ron - Castelldefels 24. Consorci de Turisme del Baix Llobregat 25. Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat 26. Foto Pir Video - Gavà 27. Fundació privada Sigea - Viladecans 28. Hotel Campanile Cornellà 29. Marisqueria Sant Boi 30. Museu de Sant Boi de Llobregat 31. Oficina de Turisme de Castelldefels 32. Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat 33. Platja de Castelldefels 34. Platja de Gavà 35. Porta del Delta - Oficina Can Camins - El Prat de Llobregat 36. Restaurant Ermita de Brugués - Gavà 37. Restaurant Europa Barbacoa - Gavà 38. SomBò Cuina Sana - Sant Boi de Llobregat 39. Transports Generals d'Olesa SAU - Olesa de Montserrat 40. Tinta i Vi - Estudi d'Art Marta Arañó - Sant Esteve Sesrovires 41. Trencadís difusió - Sant Joan Despí 42. Viladecans The Style Outlets.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article