Cervelló destina 3 milions d’euros de romanent per inversions socials i millores a l’espai públic

Política.

Amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i C’s) i l’abstenció d’ERC.
Amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i C’s) i l’abstenció d’ERC.

L’import correspon a despeses previstes en el pressupost de l’any passat que no es van executar i que s’incorporaran a les despeses d’aquest any, en una primera partida de gairebé dos milions d’euros que es destinaran a diferents actuacions.

S’inclouen millores urbanístiques com la renovació de l’enllumenat de la urbanització Mas de Can Pi, l’ampliació del sistema de videocontrol de trànsit i diverses actuacions d’obra pública.

Una part important anirà a millorar la qualitat dels espais per a la pràctica esportiva amb actuacions com la reordenació de la zona esportiva, diverses subvencions al complex esportiu Ceraqua i les millores al camp d’esports municipal com el canvi de gespa, el nou enllumenament de leds i el nou sistema de rec.

En l’àmbit de cura de la sostenibilitat i del privilegiat entorn, es preveuen actuacions que milloraran els camins forestals i la connectivitat entre els espais urbans i els entorns naturals.

Per últim, una part es destinarà a diferents plans d’ocupació per als veïns i veïnes de Cervelló, facilitant el seu accés al món laboral i fomentant la formació i la inserció.

Amb aquestes mesures l’Ajuntament pretén continuar la lluita contra l’atur al municipi, i sobretot, millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes fomentant l’esport i els hàbits saludables.

L’acord es va prendre en el Ple extraordinari celebrat el passat 4 de juny i és fruit del treball de sanejament dels comptes municipals fet durant els últims mesos, atenent les inversions en educació, sanitat, urbanisme, civisme, mesures socials i atenció als col•lectius més vulnerables i sense incrementar la càrrega fiscal a la ciutadania. El consistori preveu destinar la resta dels romanents, entre altres temes, a prioritzar les inversions socials.

Des d'ERC-SUMEM-MES celebren que es puguin dur a terme alguns projectes i reparacions necessaris pel poble, “però trobem lamentable que no s'hagi destinat cap euro a abaratir el rebut de l'IBI o a crear més ajuts pels damnificats per la pandèmia a Cervelló.”

Pels republicans “És una xifra que ens sembla massa elevada tenint en compte la difícil situació que han patit moltes famílies del poble per la Covid-19 i que any rere any el govern no ha parat de pujar impostos, com l'IBI.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article