Gairebé 2MEUR per impulsar ocupacions tecnològiques al Baix Llobregat gràcies al programa “Treball Talent i Tecnologia” de la Diputació de Barcelona

Societat.

L’objectiu d’aquest programa és disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral.
L’objectiu d’aquest programa és disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral.

En concret, a la comarca del Baix Llobregat es desenvoluparan 14 projectes, amb una inversió de gairebé 2 milions d’euros: Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord (que exclou Martorell sense tindre resposta del perquè ni des de la Diputació ni des de l’ Ajuntament): promoure el creixement i ajudar a la recuperació econòmica sostenible de la zona nord del Baix Llobregat (Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires, Esparreguera i Olesa de Montserrat), potenciant i dinamitzant tota la cadena de valor del sector alimentari.

De l’Hort a la Taula: impulsar la transformació digital mitjançant la consolidació de la cadena de valor de l’alimentació i la indústria auxiliar (Castelldefels, Begues i Gavà); Suport a la capacitació tecnològica de les persones i les empreses de Castellví de Rosanes.

Impuls a la transformació tecnològica i digitalització de la producció, distribució i comercialització de productes alimentaris a Cervelló; Laborlab, projecte on es duran a terme accions per millorar les competències digitals de les persones i l’encaix amb el món empresarial (Cornellà de Llobregat).

Creixement digital i sostenible per a empreses i persones, impulsat per l’Ajuntament de Cervelló, Pallejà, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló; Martorell Urban Lab, iniciativa per contribuir a l’evolució i el creixement del sector amb solucions per a la transformació urbana en la cadena de valor de la construcció sostenible, solucions urbanes i amb impacte en cadenes de valor secundàries com TIC, Energia (transició energètica), Salut, Serveis Socials, Construcció i Mobilitat.

Projecte Indústria 4.0: el repte de la transformació digital / Espai d'Innovació El Molí (Molins de Rei), amb la voluntat de ser el nexe d’unió entre empresa i persones aturades i en millora d'ocupació, en el context de la transformació digital, a través d’acompanyament, formació i espai de treball.

Logística 4.0 , per tal de promoure la modernització de les empreses del sector de la logística i de la seva cadena de valor, en els municipis de Sant Boi de Llobregat, Viladecans i el Prat de Llobregat; TTT tres Sants, programa de caràcter supramunicipal (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) que s'adreça al teixit productiu i a la població en edat de treballar amb l'objectiu de donar suport arrel de l'afectació causada per la COVID-19.

Creixement i dinamització del comerç local de proximitat per mitjà de les noves tecnologies, a Torrelles de Llobregat; Impuls a la competitivitat d’Esplugues de Llobregat a través del Treball, La Tecnologia i del Talent i acompanya, també, a les empreses i treballadors en el procés de digitalització.

Posa’t al davant, projecte integral d’acompanyament i suport a la millora de l'ocupabilitat a partir d’itineraris integrals individualitzats, a Sant Climent de Llobregat; i Triple aposta a Vallirana: pel treball, el talent i la tecnologia, per tal de conèixer el talent tecnològic existent a aquest municipi (humà i empresarial) i la seva realitat.

Així, s’estableix i reforça les aliances entre ajuntaments i altres agents públics i privats per desenvolupar junts una estratègia comuna que impulsi les ocupacions tecnològiques.

En aquest sentit, patronals, sindicats, tercer sector, universitats, centres tecnològics i entitats afins col•laboraran amb els governs locals per executar les actuacions necessàries que facin encaixar el talent disponible amb les necessitats de les empreses.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article