El CitiLab de Cornellà va acollir el segon dels debats en el marc del procés participatiu Barcelona Demà per a l'elaboració del “Compromís Metropolità 2030”

Societat.

Va estar dedicat a reflexionar entorn a la cultura, la innovació i el món digital, sota el lema “Metròpoli intel•ligent”.
Va estar dedicat a reflexionar entorn a la cultura, la innovació i el món digital, sota el lema “Metròpoli intel•ligent”.

En la sessió inaugural, la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, s’ha referit al procés Barcelona Demà com «un procés de reflexió i debat que aborda amb valentia i amb ambició el repte de transformar la societat per millorar la vida de les persones i garantir la sostenibilitat del planeta».

I n’ha destacat la «voluntat de concreció i de realisme, tocant de peus a terra», així com el fet que interpel•la a tothom «no només a les institucions sinó també a les persones» amb l’objectiu «d’obtenir respostes eficaces per transformar el territori metropolità, complint també amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030».

La vicepresidenta segona ha refermat el compromís de la Diputació de Barcelona en aquest procés perquè, ha afirmat, «volem aportar i posar al vostre servei la nostra experiència en la cooperació local, una visió integradora, en què tots els municipis compten, i perquè cal fer una clara aposta per la innovació tecnològica i per la cultura» en el marc del desenvolupament econòmic i social dels territoris.

Fortuny ha destacat que la innovació tecnològica i la cultura són dues importants visions de la mirada metropolitana. En aquest sentit ha afirmat que «la innovació tecnològica es transforma amb oportunitats a les persones perquè ningú quedi enrere» i que «la dimensió social de la cultura és també una lluita contra les desigualtats i contra la pobresa, ens enforteix i ens fa més resilients».

La inauguració també ha comptat amb la presència i intervencions Jordi Martí, president de la Comissió Executiva del PEMB; Eva Martínez Morales, presidenta Consell Comarcal Baix Llobregat; i Oriol Estela Barnet, coordinador general del PEMB.

La sessió es pot seguir per streaming a través de la plataforma barcelonadema-participa. Les jornades territorials tenen com a principal objectiu el trasllat dels debats al territori metropolità i es realitzen en col•laboració amb la Diputació de Barcelona.

Tenen en consideració la regió metropolitana formada per 160 municipis de les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Garraf, l'Alt Penedès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Baix Penedès i part de l'Anoia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article