Els Museus i l'Arxiu Municipal d’ Esplugues organitzen una exposició gràfica i altres activitats amb motiu del 90è aniversari de la segona república espanyola

Cultura.

Es tracta d'una exposició en format gràfic que es podrà visitar tot passejant pels Jardins de Can Tinturé.
Es tracta d'una exposició en format gràfic que es podrà visitar tot passejant pels Jardins de Can Tinturé.

Fins al 26 de setembre ja es pot visitar l'exposició gràfica 'Visca La República! 90 anys de la seva proclamació' a les vidrieres de La Masoveria de Can Tinturé, inclosa en un projecte de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació, aquesta inclou l'apartat local 'La Proclamació a Esplugues. Canvi i continuïtat'.

Després de l'èxit de '1939 Esplugues', el nou projecte de memòria democràtica narra la Proclamació de la 2a República espanyola des d'una perspectiva local, destacant-ne fites, esdeveniments i noms propis.

Aquest projecte permet posar en valor la tasca de recuperació i conservació documental de l'Arxiu Municipal d'Esplugues, així com la de particulars, dipositaris també de fonts documentals.

La investigació a partir d'aquesta documentació ha estat fonamental per recuperar 90 anys més tard fets i protagonistes fins avui desconeguts.

L'exposició va acompanyada d'una conferència en el marc del Dia Internacional dels Arxius, que es va celebrar dimecres 9 de juny, a càrrec de la directora dels Museus d'Esplugues, Roser Vilardell, i l'activitat teatralitzada 'Espluguencs, voteu la República' prevista el divendres 23 de juliol als Museus.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article