CCOO obre el debat de la indústria del vehicle elèctric al Baix Llobregat

Economia.

La transformació de les empreses a la comarca podria consolidar el futur d’ una indústria cabdal.
La transformació de les empreses a la comarca podria consolidar el futur d’ una indústria cabdal.

La necessitat d’avançar en un model de mobilitat més sostenible obliga a molts canvis, com la utilització de motoritzacions de baixes emissions en la fabricació d'automòbils.

Alhora s’està desenvolupant un gran procés de digitalització que també està arribat, i amb força, tant als vehicles particulars com als d’ús col•lectiu.

Des del sindicat alerten que, “estem davant d’una veritable transformació del cotxe que, lògicament, genera inquietud entre fabricants, treballadors i treballadores i diverses administracions públiques.·

A banda, "encara tenim projectes industrials pendents de concreció que afecten especialment casa nostra, com el futur immediat de les plantes de Nissan o la ubicació definitiva de la producció de bateries.”

CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf i la federació d’Indústria d’aquest territori han decidit organitzar la presentació d’un estudi que pot aportar dades interessants sobre la situació actual del mercat de l’automoció i sobre la seva evolució propera.

Es tracta d’un treball (“Transformació i innovació per endollar-se al futur”) elaborat per ISTAS-CCOO, amb dades força actualitzades, que es difon per primera vegada a Catalunya d’aquesta manera.

A mode d’exemple, hi ha una dada significativa: l’Estat espanyol ha triplicat la fabricació de vehicles elèctrics entre 2019 i 2020, mentre el conjunt de la producció es va reduir més d’un 20%.

L’activitat era semipresencial, amb inscripció prèvia i seguint els protocols sanitaris del moment en cas d’assistir a la seu sindical, i amb retransmissió en directe pel canal youtube de CCOO BLLAPAG tal i com es pot veure a continuació;

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article