El MHP Pere Aragonés exigeig que “el Port, l'Aeroport i el Consorci Zona Franca es gestionin des de les institucions del territori”

Política.

Durant la conferència inaugural de la reunió anual del Cercle d’Economia.
Durant la conferència inaugural de la reunió anual del Cercle d’Economia.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat aquesta tarda que “les infraestructures clau per a la competitivitat econòmica del nostre país, com són el Port, l’Aeroport i el Consorci de la Zona Franca, es gestionin des del territori, des de les institucions del territori”. Per aquest motiu, ha demanat que siguin traspassades a la Generalitat.

Pere Aragonès ha apostat per “pensar en gran i amb la màxima ambició, no només política, sinó com a societat”. I ha assegurat que Catalunya “serà capaç de competir globalment si la Barcelona Metropolitana competeix globalment”, perquè “la gestió de proximitat és el que ens fa ser molt més competitius amb les metròpolis amb què competim en què la gestió és molt més propera i no centralitzada”.

El cap de l’Executiu ha fet aquesta reivindicació durant la conferència inaugural de la reunió anual del Cercle d’Economia, que enguany està dedicada al tema "La gran reconstrucció: reptes i oportunitats per a l’empresa, l’economia i la política”.

Durant la seva intervenció, el president Aragonès ha recordat que si la gestió de les infraestructures s’hagués fet des d’una perspectiva territorial i amb una negociació amb el conjunt de les administracions afectades, “avui ja tindríem un consens” sobre el futur de l’Aeroport de Barcelona – El Prat.

En aquest sentit, ha precisat que si l’ampliació no és possible “cal tenir alternatives preparades”. “És la nostra obligació, perquè no volem deixar d’estar connectats a nivell intercontinental”, ha afegit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article