L’ espluguí Francesc Xavier Vila nou secretari de Política Lingüística

Cultura.

Vila és nascut a Esplugues de Llobregat l’any 1966.
Vila és nascut a Esplugues de Llobregat l’any 1966.

És catedràtic de sociolingüística catalana del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona, del qual ha estat Director entre novembre de 2017 i juny de 2021.

Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1989) i doctor en Lingüística per la Vrije Universiteit Brussel (1996), ha impartit docència en diverses universitats nacionals i estrangeres. Va ser director del Màster en Assessorament, Política Lingüística i Serveis Editorials de la Universitat de Barcelona.

Des d’abril del 2010 fins al seu nomenament com a Secretari de Política Lingüística ha estat director del CUSC-Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona.

Anteriorment havia estat el primer director de la Xarxa CRUSCAT (Coneixements, Representacions i Usos del català) de l’Institut d’Estudis Catalans (2004-2009).

Vila té nombroses publicacions especialitzades en forma de llibres, capítols de llibre i articles en revistes, i també s'ha dedicat a la divulgació científica en forma d'articles a la premsa, conferències i altres activitats. Entre les seves darreres publicacions hi ha l'estudi Català, youtubers i instagramers.

Un punt de partida per promoure l’ús de la llengua, fet en col•laboració amb Marina Massaguer i Avel•lí Flors, i els seus capítols sobre política lingüística en l'educació i sobre demolingüística apareguts al Manual of Catalan Linguistics, editat a Berlín per Joan A. Argenter i Jens Lüdtke el 2020.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article