El ple de Castelldefels exigeix que es garanteixi per llei que es mantindrà l'actual sistema de pistes segregades a l’ Aeroport del Prat

Política.

La declaració conjunta no especifica que totes les formacions estiguin en contra de la polèmica ampliació de la infraestructura.
La declaració conjunta no especifica que totes les formacions estiguin en contra de la polèmica ampliació de la infraestructura.

El Ple, per unanimitat, ha manifestat la seva oposició al sistema de pistes independents o qualsevol altre sistema que suposi un increment de sobrevols al municipi tan ara com en el futur i, en general, a qualsevol altre plantejament que suposi alterar l'actual sistema d'ús de pistes ni les configuracions i horaris en vigor amb la preservació de l'horari nocturn.

En declaracions a llobregatdigital.cat del portaveu d'ERC Castelldefels, Jordi Maresma, aquest explicava que "Castelldefels gaudeix d'una ubicació privilegiada, al sistema deltaic del Llobregat, a cavall de la mar i del Massís del Garraf. Potser per això, a les darreres dècades, ha multiplicat per 16 la seva població i ha estat sempre sotmès a les oportunitats i servituds motivades per la seva proximitat a la capital del país, que avui aspira a convertir-se en la gran metròpolis de la Mediterrània occidental."

Tot afegint: "A data d'avui AENA ens planteja dues maneres de fer aquesta ampliació, o bé destruint el patrimoni i l'espai natural de La Ricarda, al Prat, o bé destruint el benestar i la salut de la ciutadania de Gavà i Castelldefels, augmentant significativament el sobrevol d'avions que ens passen per damunt del cap. Doncs no, mirin. Ni l'una ni l'altra."

Per cloure el republicà ha manifestat que "el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Castelldefels ens oposarem a ampliacions, siguin de pista o de sobrevols, per que no són altra cosa que operacions d'especulació urbanística planificades per a l'enriquiment d'uns pocs i que malmeten el nostre entorn, la nostra salut i el nostre benestar comú."

A la declaració institucional, el Ple ha posat èmfasi en que els plans aeroportuaris no poden afectar ni la qualitat de vida i la salut dels veïns i veïnes de Castelldefels i de la resta de municipis limítrofes afectats, ni tampoc la protecció mediambiental i de la biodiversitat del territori, en especial als seus espais agraris i naturals, en plena emergència climàtica.

També s'ha reclamat a la resta d'administracions una major atenció a les necessitats dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, que reforcin la seva gestió integral, i que divulgui el seu valor com un patrimoni de país a preservar per a les futures generacions.

D'altra banda es sol•licita el disseny d'un veritable sistema aeroportuari equilibrat territorialment, en aquest sentit s'exigeixen inversions que millorin les comunicacions ferroviàries entre la resta d'aeroports propers.

Per últim, l'Ajuntament de Castelldefels valora positivament la seva inclusió en la taula de treball constituïda per la Presidència de la Generalitat de Catalunya el passat 15 de juny i demana que els punts de vista, raonaments i criteris acordats per tot el consistori tinguin la seva veu en la taula tècnica.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article