Lliurat el premi Mercè Sala a l'empresa experta en automatització de fàbriques i processos Festo de l’ Hospitalet

Cultura.

La Fundació Factor Humà, promoguda per Mercè Sala, va decidir homenatjar la seva fundadora amb la creació d’un premi amb el seu nom.
La Fundació Factor Humà, promoguda per Mercè Sala, va decidir homenatjar la seva fundadora amb la creació d’un premi amb el seu nom.

La Secretària General del Departament de Drets Socials, Dolors Rusinés, ha assistit a la 12a Edició dels Premis Factor Humà 2021, al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

El Premi vol reconèixer la contribució que evoca la figura i els valors de Mercè Sala i pretén ser coherent amb uns principis que es volen promoure i que tenen a veure amb els objectius de la Fundació, els premis factor Humà 2021 s’han celebrat sota el lema ‘El verd ens permet avançar’.

És un reconeixement a persones, projectes, equips, iniciatives, etc., que siguin la concreció pràctica dels principis i valors que impulsava Mercè Sala.

Els tres valors a partir dels quals es fa la valoració de cada candidatura són: Mirada humana, entendre que les persones són qui fa la organització i determinen l’èxit.

Més inversió en les persones, tractar-les tenint en compte les seves condicions personals i projectes vitals. Disposar de sistemes i processos que demostrin que és així.

És la gestió de persones i de les relacions humanes dins l’organització: motivació, talent, desenvolupament, comunicació, lideratge, benestar, gestió del coneixement.

Innovació, afany per estar al dia, sempre a partir del pragmatisme i de l’orientació al valor afegit i als resultats: aplicació de noves idees, de conceptes, de productes, de serveis i de pràctiques sortits de dintre de l’organització. Importància de com s’està abordant la Transformació Digital.

Visió global, considerar el conjunt de les coses com a estat ideal, poder veure i analitzar una situació en concret en tota la seva amplitud. Anar més enllà dels resultats econòmics.

Pot incloure: diversificació i ampliació de propostes, fins i tot integració de processos; el tema de la internacionalització; i aspectes de la Responsabilitat Social Corporativa relacionats amb tenir en compte els grups d’interès -o stakeholders- per a la presa de decisions.

Durant l’entrega del guardó, Rusinés ha destacat les iniciatives empresarials que com Festo, “incorporen la mirada humana, prioritzant les persones, i que les tracten tenint en compte les seves condicions personals i els seus projectes vitals”.

La Secretària general ha explicat que “la voluntat situar les persones del nostre país al centre”, és un projecte que el Departament de Drets Socials comparteix amb l’objectiu dels Premis Factor Humà, “per tal que les persones puguin desenvolupar el seu projecte vital amb garanties i igualtat d’oportunitats” i alhora, “innovar en les actuacions a implementar per avançar en drets socials”.

Rusinés també ha fet un reconeixement als premis Mercè Sala que “s’han convertit en tota una referència pel sector, en una autèntica plataforma de divulgació i d’innovació, exemple per a moltes empreses per ajudar a construir una societat on predominin organitzacions més humanes”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article