9 pimes del Baix Llobregat han accelerat el seu creixement gràcies al projecte de PIMEC i la Diputació

Economia.

En aquestes nou edicions ja han passat pel programa 447 empreses.
En aquestes nou edicions ja han passat pel programa 447 empreses.

Un total de 49 empreses de la província de Barcelona han finalitzat la seva participació a la novena edició del programa “Accelera el creixement”, promogut per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació i per PIMEC, amb l’objectiu que les pimes obtinguin un pla de creixement i d’acció així com les eines de suport per realitzar-lo.

Per comarques, aquestes provenen majoritàriament del Vallès Occidental (26%), Baix Llobregat (18%) i Vallès Oriental (15%), tenen una mitjana de 20 treballadors/es, desenvolupen la seva activitat al sector industrial (57%) i facturen de mitjana 3 milions d’euros.

La bona valoració dels participants i els resultats satisfactoris fan que continuï el programa en noves edicions. De cara a la 10a edició s’han arribat a les 94 candidatures, de les quals es seleccionaran 50 que iniciaran el programa el proper setembre.

L’adjunt a la presidència de PIMEC, Miquel Camps, s’ha mostrat satisfet pels resultats d’aquest programa i ha assenyalat que “en aquests moments de crisi econòmica a conseqüència dels efectes de la Covid-19 cal més que mai ajudar el teixit empresarial a refer-se”.

En aquest context, ha posat de manifest la importància d'impulsar la competitivitat de les pimes com a element clau per a la recuperació de l'activitat econòmica.

En la seva intervenció, la diputada de Desenvolupament Econòmic, Eva Menor, ha posat en valor la tasca realitzada pels 96 centres locals de serveis a les empreses que “el 2020, en plena pandèmia, han atès 46.000 empreses i 51.000 persones emprenedores, ajudant a la creació de més de 2.100 noves pimes i més de 2.800 llocs de treball”.

A l'acte virtual de cloenda de la 9a edició del programa també hi ha participat, Anna N. Schlegel, reconeguda com una de les dones més influents en el sector tecnològic a nivell mundial, qui ha respost a les preguntes de les empreses assistents a l’acte.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article