L’ alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez fa el gran salt a política i serà Ministra de Transports Gemma Badia, actualment Tercera Tinenta d’Alcaldessa es postula com a candidata

Política.

Sánchez, en concret, serà nomenada Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.
Sánchez, en concret, serà nomenada Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. | Sánchez i Badia es van saludar efusivament ahir al ple.

La renuncia s’ha fet oficial en un Ple extraordinari convocat d’urgència després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, inclogués a la ja ex alcaldessa en la llista de nous ministres entrants en una profunda remodelació del seu gabinet. Sánchez ocupava l’alcaldia de Gavà des de febrer de 2014.

“Per mi avui és un dia molt important i de moltes emocions, i estic molt feliç de veure a tothom aquí avui”, han estat les seves primeres paraules davant d’una Sala de Plens plena a vessar on hi havia una bona representació de la vida social i institucional gavanenca a més de personatges importants del PSC i de la ciutat.

Com per exemple l’ex alcalde de Gavà i precedent directe de Sánchez en el càrrec, Joaquim Balsera, o Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i Secretari d’Acció Institucional del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

De fet, algunes de les paraules més sentides de Sánchez han estat les dedicades al seu predecessor, Joaquim Balsera: “Moltes gràcies Joaquim perquè en el seu dia vas decidir comptar amb mi, comptar amb una advocada que exercia, alguna cosa em vas veure i va ser un honor estar al teu equip. El repte difícil el tenies tu en el seu moment assumint una alcaldia després de 23 anys del nostre admirat Dídac Pestaña, i per tant tu vas assentar les bases del nou futur per aquesta ciutat, jo vaig tenir l’honor de rellevar-te, i crec que conjuntament vam impulsar un camí i una transformació que ara segueix i que ara s’està materialitzant”.

Sánchez ha assegurat que “fa unes setmanes ningú m’hauria dit que jo estaria aquí avui, però vaig rebre aquesta petició de Pedro Sánchez, que em va dir que volia comptar amb mi per afrontar aquesta remodelació del govern d’Espanya ja coneguda per tothom. Com no pot ser d’altra manera, en aquell moment li vaig plantejar la meva disponibilitat, però he de dir que també li vaig traslladar un sentiment ambivalent perquè acceptar aquesta proposta suposava allunyar-me de la meva ciutat, de tota la gent que estimo”.

La ja ex alcaldessa, en un discurs que s’ha preparat prèviament “perquè l’emoció així ho requeria, i no em volia oblidar de res”, ha volgut destacar que ella és veïna de Gavà i que “haver pogut dedicar el meu temps, la meva energia i les meves idees a aquesta ciutat ha estat un privilegi. Jo no seré qui jutgi la meva tasca, però us asseguro que ho he donat tot i ho he fet el millor que he pogut”.

Sánchez ha fet un repàs als seus col•laboradors més propers i ha assegurat que “això no va només de la meva persona, sinó que va d’equips, i si parlem d’equips, tot l’equip d’aquest Ajuntament és fantàstic. Moltes gràcies de tot cor a tots els funcionaris i treballadors d’aquesta corporació que fan d’aquest un gran Ajuntament”.

També ha recordat els “centenars de missatges que no he pogut contestar, però prometo que ho faré, de persones i entitats de la nostra ciutat. Sense cap mena de dubte, aquesta ciutat també la fan gran les seves persones, les seves entitats, les seves associacions, que li imprimeixen vitalitat i que són el fonament essencial d’aquesta ciutat”.

Sánchez ha assegurat que seguirà sent “una veïna més de Gavà” i que de ben segur “ens continuarem trobant per la ciutat, potser ara trigarem una mica, però encara que em tingueu una mica lluny jo sempre estaré amb vosaltres i vosaltres sempre estareu amb mi”.

Tots els grups municipals han desitjat “bona sort i èxits” a Raquel Sánchez en les seves noves responsabilitats al Ministeri. La portaveu adjunta d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marta Jiménez, ha destacat “la bona entesa i cordialitat que ha imperat en aquests anys” i li ha demanat que des del Ministeri “tingui presents les necessitats del nostre territori”.

La portaveu del Partit Popular (PP), Mónica Parés, ha expressat el seu “afecte” per Raquel Sánchez de qui ha destacat el seu “tracte proper i cordial”. El portaveu de Junts per Gavà (JUNTS), Isidre Casas, qualificava que la notícia “suposa un orgull per a la nostra ciutat” i li ha desitjat “tots els encerts, perquè també seran els nostres”.

El portaveu de Podemos (PODEMOS), Miguel Herrera, li ha desitjat que “gaudeixi d’aquest nou repte” i que “segueixi defensant els interessos de Gavà a Madrid”. També s’ha mostrat “content que l’aposta del president hagi estat per una dona”.

El portaveu de Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs), Miguel Ángel Ibáñez, ha assegurat que “aquest nomenament situa Gavà al mapa” i ha demanat a Sánchez que “segueixi defensat el millor per Gavà, amb projectes com la R3 i un aeroport compatible amb el benestar del veïns”.

De moment a Gavà serà Jordi Tort Primer Tinent d’alcaldessa del consistori, qui assumeixi les funcions d’alcalde en funcions fins el Ple extraordinari que tindrà lloc dilluns, 12 de juliol, a partir de les 18:30 hores.

La pròpia Raquel Sánchez ja ha avançat que en aquest Ple es proposarà el nom de Gemma Badia, actualment Tercera Tinenta d’Alcaldessa, i de qui ha tingut paraules de reconeixement: “És una dona excepcionalment preparada, és una dona resolutiva, feminista, és solvent, és de fermes conviccions, i també quan toca és serena."

I continuava, "la Gemma està sempre al peu del carrer i escoltant a la gent, i això és una cosa que hem de continuar fent i que tu has de continuar fent, Gemma: escoltar a la gent abans de pensar i de parlar, i pensar molt abans de decidir. Jo crec que tu això ho faràs molt be, i per això penso que aquesta proposta que farem demà els companys socialistes és una molt bona proposta”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article