Els projectes guanyadors de la 3a edició del MetròpolisFPLab viatgen a l’ Hospitalet Cornellà i Sant Joan Despí
El projecte MetròpolisFPlab va néixer el curs 2018-2019 com una fusió de tres projectes d’innovació educativa: l’Innolab, d’Innobaix; el Port Innova, del Port de Barcelona, i el programa del Circuit de Barcelona-Catalunya.
L’AMB i la Fundació BCN Formació Professional han presentat públicament aquest divendres els vuit projectes guanyadors de la 3a edició del MetròpolisFPLab, celebrada durant el curs 2020-2021.
En aquesta edició hi han participat 700 alumnes de formació professional de la metròpolis de Barcelona, que s’han organitzat en 200 equips de treball.
Com en les edicions anteriors, els estudiants han afrontat reptes plantejats per cadascuna de les empreses col•laboradores per tal de trobar solucions a les seves necessitats.
La creativitat i la innovació han tornat a marcar aquesta edició, amb propostes ben curioses, com la realització d’uns Jocs Olímpics que aglutinen els 17 objectius de l’agenda 2030, un assistent virtual per a malalts dels hospitals, una gimcana virtual a través de les xarxes socials o una estora intel•ligent que detecta la identitat dels passatgers que viatgen en un bus i els obre automàticament les portes.
A l’acte d’entrega de premis, Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, ha animat els guanyadors a seguir fent créixer la seva creativitat i ha destacat la “voluntat d’enfortir la innovació empresarial de l’FP i l’aposta estratègica per convertir la metròpolis en un territori d’oportunitats, contribuint al creixement de les persones i potenciant la inserció laboral”.
Els premis i les categories són els següents; Agenda 2030 Com podem aconseguir que els joves coneguin millor l’Agenda 2030 i s’impliquin per assolir-la? “DICA Team”, de l’Institut Esteve Terrades de Cornellà Tallers de sostenibilitat impartits a les escoles per explicar què són els ODS.
TMB Com podem millorar l’experiència d’usuari per reduir el neguit que es genera a les parades de bus respecte als horaris, les incidències, etc.? “Dream Team”, de l’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí Pantalla interactiva a les parades de bus.
PEMB Com podem conscienciar els joves i fer que els seus esmorzars siguin més saludables i sostenibles? “Esteve Terradas Finances PEMB 1”, de l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat Aplicació mòbil de receptes exclusives i vídeos interactius perquè l’alumnat pugui seguir petites rutines d’entrenaments esportius
Circuit de Catalunya Com podem posicionar el Circuit de Catalunya a través dels nostres canals de comunicació per arribar a un públic més jove? “Skynet guys”, de l’Institut Provençana de l’Hospitalet de Llobregat Gimcana virtual a través dels diferents espais del Circuit .
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari