El mestre artesà orguener Gerhard Grenzing, amb taller a El Papiol Premi Nacional d'Artesania 2020

Cultura.

El guardó està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al centre d’Artesania Catalunya.
El guardó està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al centre d’Artesania Catalunya.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha reconegut la trajectòria i aportació en el sector del mestre artesà orguener, Gerhard Grenzing amb el Premi Nacional d’Artesania 2020.

Els Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya, reconeixen aquells artesans, entitats i empreses que s’han distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana.

D’aquesta manera, el Govern vol correspondre a la vàlua i a la transcendència que té l’artesania en la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li el màxim relleu mitjançant el reconeixement anual de la feina del sector.

Gerhard Grenzing, rep el reconeixement per la seva excel•lència en l’ofici reconeguda a nivell internacional, la seva llarga trajectòria professional i la seva tasca de restauració i construcció d’orgues històrics a Catalunya, a les illes Balears i arreu del món, entre els quals destaca recentment la construcció de l’orgue de la catedral de Praga.

Ha dut a terme més de dues-centes intervencions de prestigi internacional, a França, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Portugal, Espanya, Corea, Japó, Suïssa i els EUA. Ha estat guardonat pel Ministeri de Cultura amb la medalla d'or al mèrit artístic, i el 2020 se li atorga la Creu de Sant Jordi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article