En funcionament la nova estació de l’L5 de metro d’Ernest Lluch entre Barcelona i l’Hospitalet el diumenge 25 de juliol

Societat.

L’entrada en servei de la nova estació de metro d’Ernest Lluch referma l’aposta del Govern per a promoure un territori més connectat i una mobilitat més sostenible.
L’entrada en servei de la nova estació de metro d’Ernest Lluch referma l’aposta del Govern per a promoure un territori més connectat i una mobilitat més sostenible.

Donarà més cobertura al servei de metro i més connectivitat en transport públic a la ciutadania, ja que serà intercanviador amb el tramvia. Aquesta serà l’estació número 160 de la xarxa de metro, la 20a al terme de l’Hospitalet de Llobregat. L’obra per a completar aquesta estació ha comptat amb una inversió de 17,8 MEUR.

La instal•lació s’ubica entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases, que fins ara estaven separades per 1,2 quilòmetres quan la distància habitual entre estacions és d’entre 700 i 800 metres.

Així, a més de donar més cobertura de metro, la instal•lació permetrà la correspondència amb el Trambaix (línies T1, T2 i T3) i afavorirà, així, la intermodalitat i farà més robust el sistema de transport públic.

En aquest sentit, es preveu que l’estació d’Ernest Lluch registri 15.000 viatgers al dia, dels quals un 15% faran intercanvi amb el tramvia. La seva posada en funcionament suposarà un estalvi d’emissions de 673 tones de CO2 equivalent a l’any. D’aquesta manera, l’actuació potenciarà una mobilitat més sostenible.

El Govern va iniciar el juny de 2019 els treballs per a completar l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch, que ja comptava amb l’obra civil executada.

Els treballs han consistit principalment en el condicionament interior, la formació dels accessos, l’arquitectura, els acabats i les instal•lacions, juntament amb les construccions auxiliars de la nova estació, i les tasques d’urbanització en superfície. Finalitzada l’obra i completades les proves tècniques i de seguretat corresponents, l’entració entrarà en servei diumenge vinent.

Ubicada sota la carretera de Collblanc, al límit entre Barcelona i Hospitalet de Llobregat, l’estació, disposa de tres nivells: carrer, vestíbul i andanes. El vestíbul, amb un accés per municipi a banda i banda del carrer de Collblanc, se situa a la cruïlla de la parada del Trambaix.

A l’altre extrem de l’estació, a la cantonada amb el carrer d’Ernest Lluch de l’Hospitalet de Llobregat, s’emplaça la sortida d’emergència. L’estació està adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article