Descens dels fets delictius d'un 14% a l’ Hospitalet durant el primer semestre de 2021 en comparació amb el 2020

Societat.

De gener a juny s’han produït un total de 1.508 detencions, la qual cosa suposa un augment del 10’9% respecte del 2019, quan es van registrar 1.360 detencions.
De gener a juny s’han produït un total de 1.508 detencions, la qual cosa suposa un augment del 10’9% respecte del 2019, quan es van registrar 1.360 detencions.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han presidit la Junta Local de Seguretat de l’Hospitalet que s’ha celebrat a l’Ajuntament de la ciutat i que ha comptat amb la participació dels diversos cossos de seguretat i d’emergències.

En declaracions als mitjans de comunicació, Elena ha destacat el compromís en matèria de seguretat integral amb la ciutat, a la que s’han incorporat 50 mossos d’esquadra més l’any 2020, “una presència per la qual seguirem apostant i reforçant”.

El conseller també ha avançat que “en qüestions essencials com és l’ordre públic, enguany s’incorporaran 20 persones més a la Regió Metro Sud, cosa que permetrà una presència estable a la ciutat de L’Hospitalet d’aquests efectius”.

El conseller d’Interior també ha volgut agrair la feina després d'aquest any duríssim als servidors públics, “que cada dia permetien que les coses seguissin funcionant, i que totes aquelles qüestions excepcionals a què hem hagut de fer front fossin assumides”. Un agraïment que ha fet extensiu als “ajuntaments que, com sempre, estan al costat de la gent i donant resposta a les seves necessitats”.

Per la seva banda, l’alcaldessa Núria Marín, ha posat en relleu la tasca i l’esforç realitzats durant la pandèmia per part de tots els cossos de seguretat per tal d’estar al costat de la ciutadania en un moment complex i excepcional.

Amb tot, ha continuat, “necessitem més mitjans i recursos” i ha demanat al conseller Elena i al sotsdelegat del Govern “que es destinin més Mossos d’Esquadra i policia nacional a la ciutat”.

“L’Ajuntament ha fet un esforç molt important en els darrers tres anys per renovar equipaments i parc mòbil. Hem incrementat la plantilla amb un centenar de nous policies locals i reorganitzat i millorat el servei. Però aquest esforç no és suficient per fer front a les necessitats de L’Hospitalet”, ha afegit, al temps que demanava 25 nous efectius per a la ciutat.

Entre el gener i el juny d’enguany s’han produït un total de 7.918 fets delictius, la qual cosa significa un descens del 14’1% en relació al mateix període del 2019.

Les dades es comparen amb l’any 2019 ja que hi ha una major similitud a nivell delinqüencial que en el primer semestre del 2020, coincidint amb el confinament degut a la pandèmia de la COVID-19.

Al mateix temps que s’ha registrat una reducció dels fets delictius, ha augmentat un 4’1% la resolució de casos i un 10’9% el número de detencions.

Per tipologies penals, els delictes contra el patrimoni, principalment furts, estafes, danys o robatoris amb força a l’interior de vehicles, han baixat un 18’3%, passant de 7.766 el primer semestre del 2019 als 6.346 d’enguany.

Aquest tipus d’infraccions penals representen el 80% del total de delictes a l’Hospitalet; en una proporció molt menor segueixen els delictes contra les persones, contra la seguretat viària, contra l’ordre públic o contra la salut pública.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article