Del 12 al 15 de juliol l'artista papiolenca Elisa Capdevila ha estat executant una obra de gran format al Papiol produïda per Rebobinart

Cultura.

L’ espectacular treball està dedicat al mon del vi.
L’ espectacular treball està dedicat al mon del vi.

L'entitat cultural Rebobinart es va fundar l'any 2012 i treballa amb una clara filosofia social que posa l'art urbà al servei de la dinamització social i cultural de l'espai públic.

El mural està situat al costat del monument al vi (C/ de l'Abat Escarré), aquest monument, inaugurat l'any 1972, commemora la importància històrica del cultiu del raïm al municipi.

Aquest està format per una premsa de gàbia coberta per un gran cep emparrat. Elisa Capdevila és papiolenca, és per això que l'ajuntament ha apostat perquè una artista local rendís homenatge a aquesta tradició tan antiga i arrelada a la vila.

En el mural hi veiem representades unes mans tallant el raïm, una part del procés de la verema. Al setembre era el temps de verema, i era aleshores quan els més joves collien els raïms amb tisores petites, o amb falçó, i les posaven en coves de vímet.

Elisa Capdevila ha creat aquesta obra realista a partir d'una imatge real, extreta durant el procés de la verema, el mural ha tingut una molt bona acollida per part dels habitants del poble.

A més ha estat una oportunitat perquè l'artista pogués retornar el que li ha ofert el poble que l'ha vist créixer, amb aquesta obra que rendeix homenatge a aquesta tasca tan laboriosa que ha passat de generació en generació al llarg dels anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article