Aprovada per unanimitat de tot el Consell Comarcal del Baix Llobregat la moció d’ Esquerra Republicana sobre el dol perinatal, gestacional i neonatal

Societat., Política.

El Ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat celebrat ahir dilluns tenia a l'ordre del dia dues propostes del grup republicà.
El Ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat celebrat ahir dilluns tenia a l'ordre del dia dues propostes del grup republicà.

D'altra banda, la declaració política impulsada pel grup d'Esquerra Republicana de suport a la Llei d'Amnistia ha quedat rebutjada amb els únics vots favorables d'Esquerra, Junts i un conseller del grup de Comuns (13 vots), l'abstenció de la resta del grup de Comuns (4 vots) i els vots en contra de la resta de grups (PSC, C's i PP) (20 vots).

El text defensat per ERC reclama l'aprovació per part de les Corts espanyoles d'una Llei d'Amnistia com la solució política a un conflicte polític, situació imprescindible per poder avançar en la resolució del conflicte.

Aquesta Llei hauria de comportar l'extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa, inclosa la del Tribunal de Comptes, per tots els actes i expressió d'unes idees, sentiments o símbols amb intencionalitat política vinculats a la lluita democràtica per l'autodeterminació de Catalunya i també la reparació dels danys causats a les persones represaliades, a les seves famílies i als col•lectius dels quals formen part.

La proposta respecte el dol perinatal, gestacional i neonatal, reclama el reconeixement públic i institucional, unes pèrdues que encara ara són una realitat molt invisibilitzada socialment i que pateixen moltes famílies en silenci.

El text inclou un acord per fer efectiu aquest reconeixement segons el qual el Consell Comarcal del Baix Llobregat, dotarà d'un espai de suport i confort per a aquelles persones que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal en forma d'espai físic al cementiri de Roques Blanques, una mesura que anirà acompanyada d'altres estratègies d'acompanyament.

Amb aquests acords el Consell Comarcal també es compromet a realitzar campanyes de sensibilització al voltant d'aquest tema; a donar el suport necessari a les entitats i associacions de la comarca que tenen per objectiu acompanyar els progenitors en aquest procés de dol perinatal, gestacional o neonatal que puguin sorgir a la comarca i es compromet a realitzar una cerimònia anual en record d'aquests infants, en el marc del Dia Mundial de la mort gestacional i neonatal, el 15 d'octubre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article