Viladecans, Sant Boi, Gavà, Sant Feliu i la Diputació de Barcelona han signat el protocol de l’Agenda Urbana Espanyola

Política.

Foto a la delegació del govern espanyol a Catalunya de totes i tots els representants polítics.
Foto a la delegació del govern espanyol a Catalunya de totes i tots els representants polítics.

Es tracta d’ un nou contracte social amb la ciutadania basat en la cooperació entre administracions per fer "ciutats justes, solidàries i verdes, que respirin igualtat de gènere", municipis capdavanters en aplicar una estratègia per dissenyar el futur de la ciutat amb el recolzament del Govern d'Espanya i amb aquesta iniciativa comptarà amb l'assessorament per millorar més ràpid i també podria tenir a la seva mà més ajuts econòmics per aconseguir-ho.

L’acte de la signatura del protocol ha estat presidit per la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en el que ha estat el seu primer acte des de que va deixar de ser alcaldessa de Gavà per formar part del Govern de Pedro Sánchez.

En la seva intervenció Sánchez ha agraït la implicació dels sis municipis i la Diputació i ha destacat la importància de tractar els problemes globals des de l’àmbit local apuntant que “comptem amb vosaltres perquè sou els protagonistes d’aquest diàleg i estarem tots d’acord que junts som més forts i ens enfrontem millor al repte territorial, demogràfic i socioecnòmic que tenim per endavant”.

També en el seu discurs ha apostat per les ciutats justes i solidàries que combatin la pobresa i la marginalitat, que respirin igualtat de gènere així com ciutats verdes adaptades al canvi climàtic i energèticament eficients, compromeses amb una mobilitat sostenible i amb l’accessibilitat universal, i econòmicament dinàmiques sense fractures socials.

Després de la signatura del protocol, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha volgut destacar que “l’Agenda Urbana és una de les nostres actuacions prioritàries com a govern i portem molts mesos desenvolupant aquesta estratègia d’acord amb el Ministeri. Per a nosaltres és un orgull formar part de les ciutats pilot en les quals es basarà el desenvolupament de l’Agenda Urbana d’Espanya. Servir com a model és un reconeixement a la tasca que estem realitzant, en el nostre compromís amb el desenvolupament sostenible”.

L’alcalde també ha volgut apuntar que “ha estat un honor formar part del primer acte de la ministra a Catalunya. Coneix perfectament la nostra feina i estic segur que reforçarà la feina feta pel Ministeri fins ara”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article