El president de PIMEC Antoni Cañete visita el Baix Llobregat i anuncia un gran acte d’activisme empresarial al territori el pròxim 25 de novembre

Economia.

També han demanat un pla estratègic per part de les Administracions Públiques destinat a millorar la modernització i la digitalització i que generi la implementació de nous establiments.
També han demanat un pla estratègic per part de les Administracions Públiques destinat a millorar la modernització i la digitalització i que generi la implementació de nous establiments.

La patronal ha assegurat que l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona “és un gran repte de futur pel territori i pel país”, en aquest sentit, ha demanat ampliar la seva capacitat amb “consens i coordinació a l’hora de gestionar aquest projecte”, així com la importància de tenir en compte el seu impacte en el medi ambient.

Al llarg d’una visita al Baix Llobregat, el president de PIMEC, Antoni Cañete ha aprofitat l’ocasió per tornar a demanar a les Administracions Públiques fer realitat les reformes necessàries per resoldre els problemes estructurals de l’economia i per accelerar la recuperació de l’activitat empresarial.

Demana mesures concretes que millorin la competitivitat i la viabilitat de les pimes: “Els governs han de legislar pensant primer en els petits i prioritzant la immediata aprovació d'un règim sancionador contra la morositat i l’oportunitat que suposen els fons europeus, els quals han d’arribar a les pimes amb projectes engrescadors en matèria de digitalització, innovació i sostenibilitat”.

Per part seva, el president de PIMEC Baix Llobregat – l’Hospitalet, Joan Soler, ha demanat la urgent posada en funcionament de la connexió entre l’AP7 i l’A2 al nus del Papiol, un punt per on transiten una part molt important de les mercaderies de la regió metropolitana, així com la finalització de la B-40 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls per millorar la comunicació entre territoris i el carril bus VAO de la B-23.

També en matèria d’infraestructures ha reclamat acabar el nou accés viari i ferroviari al Port de Barcelona i el Nus del Llobregat, el soterrament de Rodalies a l’Hospitalet, el cobriment de la Gran Via i l’estudi de la línia R2 Sud del Delta.

La patronal creu que el Pla de Rodalies per a viatgers i mercaderies és la clau per fer un gran salt en la millora de la mobilitat, la seguretat i la descarbonització i ha destacat la importància de millorar la mobilitat als polígons industrials, a través de convenis públic-privats que impulsin el transport col•lectiu i compartit, així com la mobilitat activa.

D’altra banda, Soler ha parlat del sector de l’automoció, tot destacant l’afectació del tancament de la planta de Nissan amb conseqüències al teixit empresarial auxiliar del territori, fet pel qual ha reclamat fer una reflexió per dissenyar estratègies que impulsin aquest sector al Baix Llobregat, tot ajudant les pimes a assolir els requisits de la indústria 4.0.

A més, considera molt important la reactivació del centre de formació de Martorell, especialitzat en la indústria del sector de l’automoció, com a eina per al desenvolupament i la millora de la competitivitat empresarial.

També ha dit que “cal impulsar el nou Pacte Nacional per la Indústria” i que el sector públic li doni suport a través de la dotació de recursos, fomentant la innovació i la formació, així com la transferència del coneixement als processos productius.

A continuació, Cañete i Soler han explicat que seria convenient una finestreta única per reactivar el comerç local, així com la possibilitat dels comerciants de modificar, facilitar i agilitzar llicències especials en els locals buits, i incentius fiscals per a nous negocis i emprenedors.

Entre altres qüestions, també han destacat la necessitat de plans d’urbanisme que equilibrin i diversifiquin l’oferta comercial; la flexibilització del percentatge de les justificacions que han de fer les associacions de comerciants; la simplificació de la burocràcia en la gestió de l’obertura de locals; i acabar amb les tarifes abusives de l’aigua i la llum.

En relació al sector sanitari, ambdós presidents han proposat l’impuls del clúster Biomèdic de l’Hospitalet i Esplugues. “La seva implementació captarà talent i noves inversions, sent un punt d’atracció per a centres d’investigació, laboratoris farmacèutics i tota la indústria auxiliar que acompanya aquest sector”, ha afegit Soler després de comentar que això també facilitaria la creació de nous llocs de treball i de riquesa a la comarca.

Finalment, el president de PIMEC Baix Llobregat l’Hospitalet ha mencionat que la pandèmia ha generat un canvi en els models de treball i en els sistemes de producció i “és possible que en breu també hi hagi canvis en els models productius”.

Per això, considera que “cal continuar treballant per ajustar l’oferta formativa a les necessitats de les empreses i del mercat de treball potenciant l’FP Dual”.

“El Baix Llobregat té també un sector industrial alimentari molt potent que necessita professionals preparats, i els sectors tecnològic i industrial demanden incorporar perfils formats en especialitzacions concretes”, ha assenyalat Joan Soler abans de posar en valor la col•laboració publico-privada entre entitats, administracions, centres formatius i empreses per aconseguir-ho.

Durant la jornada, Cañete i Soler s’ han reunit amb els membres dels òrgans de gestió de la patronal al territori, així com amb la Comissió Executiva i el Consell Territorial de l’entitat al Baix Llobregat, acompanyats per l’adjunt a la presidència de PIMEC, Miquel Camps.

El cap de gabinet, Jacint Soler, els vicepresidents de la patronal al territori, Natividad Pintado, Jaume Masclans, Guillermo Muñoz, Óscar Álvarez i Ramon Vives, el defensor del soci al Baix Llobregat i l’Hospitalet, Antonio Boza, el president de PIMEComerç al territori, Iban Salvador, i el delegat territorial, Agustí Miró.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article