La Generalitat vol que les restriccions actuals per prevenció de la Covid-19 s' allarguin tot l'estiu i no descarta ampliar-les

Societat., Salut.

Han puntualitzat que és una mesura que es revisarà cada setmana en funció de les dades epidemiològiques.
Han puntualitzat que és una mesura que es revisarà cada setmana en funció de les dades epidemiològiques.

Davant la previsió que la pressió hospitalària segueixi a l’alça i, tal com ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que les pròximes setmanes siguin “molt complicades”, l’Executiu ha anunciat mesures de prevenció de la Covid-19 que s’aplicaran durant tot l’estiu.

Es tracta de les trobades amb un màxim de 10 persones si no són convivents, la finalització de les activitats d’oci a les 00.30 hores, l’ús de la mascareta i la necessitat de mantenir les distàncies.

Ho ha dit la portaveu, que ha comparegut en roda de premsa acompanyada del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, després de la reunió de la comissió delegada en matèria de Covid-19.

Plaja ha afegit que demà divendres a la mitjanit entrarà en vigor el nou confinament nocturn en 165 municipis, que es mantindrà durant set dies, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi validat aquest matí aquestes mesures de prevenció.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha remarcat que, tot i superar el pic de contagis, “encara queden dies i setmanes de molta feina”, de complexitat i tensió al sistema sanitari, a la Primària i als hospitals, ja que el pic de persones ingressades arribaria dues o tres setmanes després.

“Baixar d’un pic tan alt d’infecció suposa que encara veurem molts contagiats i ingressats. Evitar la infecció abans que no arribi als serveis sanitaris és a les nostres mans i les mesures ja es coneixen”, com per exemple reduir al màxim la interacció social, sobretot ara que part de la ciutadania està o estarà de vacances.

Per Argimon, la situació actual i la que vindrà és de “criticitat absoluta”, com ho demostra que a finals d’aquesta setmana es preveu arribar al mig miler d’ingressats a les UCI.

“Demanem a la població que redueixi al màxim la interacció i que respecti les mesures de protecció per reduir la possibilitat de contagis”, ha reblat.

"En aquests moments tenim unes dades d'infecció i contagis molt altes, així com de pressió assistencial. Durant les setmanes que venen no arribarem a la normalitat", ha afegit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article