-Exclusiva- La Generalitat té sobre la taula un document per avançar el toc de queda a les 22:00 i tornar al confinament comarcal per destensionar els hospitals de Covid-19

Salut.

El proper dimecres 4 d’ agost hi hauria una roda de premsa convocada conjunta entre presidència, Interior i Salut.
El proper dimecres 4 d’ agost hi hauria una roda de premsa convocada conjunta entre presidència, Interior i Salut.

Segons les nostres fonts, les mateixes que ens van permetre avançar també en exclusiva les restriccions actuals, la conselleria de Salut ha demanat una sèrie d’ informes, que avalarien fer un pas enrere en les llibertats ciutadanes, per lluitar contra una pandèmia que està tensionant els hospitals catalans a nivells alarmants.

Els mals resultats dels últims dies i el fet de que el col•lectiu amb més mobilitat i més activitat social, els joves entre 16 i 29 anys, encara no arribi al 20% de vacunats amb la segona dosi, ha posat en alerta a tot l’ executiu i creuen que aquesta mesura donaria temps a que les persones d’ aquesta franja arribessin al 100% en les tres setmanes de noves restriccions que tenen en ment.

Un dels motius també és que el Govern de la Generalitat es veu recolzat per la justícia, recordem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat les restriccions actuals i no tenen cap dubte que les tornaria a avalar.

On no les tenen totes són en les restriccions territorials, que segons l’ informe aporten millors resultats per frenar la propagació de la Covid-19, però aquestes mesures ja xocarien amb les directrius del Tribunal Suprem.

Pel que fa a les dades d’ingressos en llits hospitalaris convencionals, dels 4.790 ingressos comptabilitzats des de l’inici de juliol, el 63,5% no estan vacunats. I dels que sí ho estan, el 10,2% tenen la primera dosi i el 26,3%, disposen de la pauta completa.

Pel que fa a les xifres de la campanya de vacunació de la COVID-19 a Catalunya, a data 27 de juliol s’han administrat més de 8,8M de dosis, un 95,3% de les vacunes rebudes.

A destacar que el percentatge de tota la població catalana amb pauta vacunal completa ha passat, en una setmana, del 52,6% al 55,5% i el de la que està parcialment vacunada, del 61,9% al 63,4%.

També és important remarcar que el 91,1% de les persones de 60 anys o més han iniciat la vacunació, de les quals prop d’un 89% ja l’ha completada; i que el 89,4% de les de 50 o més anys també l’han començat, de les quals gairebé un 87,2% ja l’ha finalitzada.

De l’actualització de dades de vacunació a Catalunya, destaca el fet que més del 74,2% de les persones de 16 anys o més ja ha iniciat la vacunació, de les quals un 65,7% ja està vacunada amb la pauta completa.

I és a la franja d’entre 30 i 39 anys on més s’ha incrementat la cobertura: prop del 60% de persones d’aquestes edats tenen una dosi posada, mentre que el 44,4% ja tenen la pauta completa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article