Comuns i Esquerra Republicana es queden sols a l’ AMB lluitant contra la ampliació de l’ Aeroport del Prat

Política.

Sense sorpreses per part dels socialistes però l’ abstenció de Junts xoca amb algunes declaracions de dirigents locals propers a la infraestructura.
Sense sorpreses per part dels socialistes però l’ abstenció de Junts xoca amb algunes declaracions de dirigents locals propers a la infraestructura.

La moció demanava al Ministeri de Foment, Aena i la Generalitat a “la desestimació i retirada immediata i sense condicions dels plans d’ampliació de l’activitat de l’aeroport” per “les urgències ecològica, climàtica, energètica i de disponibilitat de recursos que ja estem vivint”.

Al ple de juliol del Consell Metropolità de l’ AMB, la moció presentada pels grups minoritaris del Grup Metropolità de Compromís i Acord per Torrelles, Guanyem Badalona en Comú i Decidim Ripollet per “la defensa del delta del Llobregat i d’una mobilitat sostenible al consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) no ha tirat endavant.

La moció, que ha estat complementada amb aportacions d’En Comú Guanyem, ha estat rebutjada amb els vots del PSC, PP, Cs i grup mixt, i l’abstenció de JxCat, Esquerra Republicana ha votat a favor.

L’espai dels comuns defensa el Delta del Llobregat i els seus espais naturals i aposta per un model de sistema català aeroportuari "sostenible que impliqui una mobilitat sostenible."

És per tot això, que des dels comuns, i com s’ha reiterat en diverses ocasions tant als mitjans de comunicació com en mocions presentades en seu parlamentària, mostren una total oposició a la proposta actual d’ampliació de l’Aeroport del Prat que ha presentat AENA.

Lluís Mijoler, representant d’En Comú Guanyem i alcalde del Prat, ha manifestat “estem per la millora del Prat adaptat a les necessitats del segle XXI, però no podem seguir amb les receptes del segle XX. Ja no es pot planificar sense considerar l’emergència climàtica” i ha afegit “cal més atenció a les necessitats dels espais naturals del Delta del Llobregat i el Parc Agrari, son patrimoni metropolità i del país”.

També ha volgut enviar un missatge al partit socialista “és incompatible defensar models d’infraestructures insostenibles en temps d’emergència climàtica i lluir el pin de l’ODS”.

Iels ha encoratjat a “complir els acords de govern i els compromisos aprovats per aquest consell metropolità de Declaració de l’emergència climàtica, l’adhesió al compromís del Pacte europeu dels alcaldes pel clima i energia; i els compromisos de París, el Pacte Verd europeu i les lleis del canvi climàtic catalana i estatal són incompatibles amb la proposta que planteja AENA.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article