Vuit ajuntaments de la comarca posen en marxa per primera vegada els “Premis Relleu de Negocis del Baix Llobregat Nord”

Emprenedors.

Arxiu. Centre de promoció econòmica de Martorell Molí Fariner.
Arxiu. Centre de promoció econòmica de Martorell Molí Fariner.

A partir d’avui 1 de setembre de 2021 s’obre el termini de presentació de les candidatures que romandrà obert fins al 31 d’octubre de 2021.

Amb l’objectiu de reconèixer i premiar la iniciativa emprenedora dels usuaris dels Centres Locals de Serveis a les empreses dels municipis d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires que han comprat empreses ja existents.

Les candidatures es podran presentar durant els mesos de setembre i octubre i hi haurà cinc premis valorats amb un total de 10.000 euros. Per optar als premis la data de compra de l’empresa ha d’estar compresa entre l’1 de gener del 2020 i el 31 d’agost del 2021.

Els Ajuntaments participants en el projecte supramunicipal “Fem Xarxa, Fem Empresa” continuen unint esforços per crear aquesta nova actuació amb l’objectiu principal de reconèixer i premiar als emprenedors que han adquirit una empresa ja existent al territori entre l’1 de gener del 2020 i el 31 d’agost del 2021 contribuint així en la seva supervivència, malgrat la situació de crisi sanitària i econòmica generada per la COVID-19 en què molts negocis s’han vist obligats a cessar la seva activitat.

Aquests nous premis al Relleu de Negocis del Baix Llobregat Nord busquen també potenciar la supervivència del teixit empresarial del territori, donar a conèixer el servei de Reempresa i incrementar el seu nombre d’usuaris per facilitar i afavorir la continuïtat empresarial.

Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis dels ajuntaments organitzadors; Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

Els tècnics de la xarxa realitzaran una valoració inicial de les empreses presentades, i les candidatures seleccionades seran valorades per un jurat format per representants de diferents entitats col•laboradores com l’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, CECOT, Servei Reempresa i PIMEC, que finalment decidiran els 5 projectes guanyadors.

De totes les candidatures presentades es valoraran els següents punts; haver estat assessorat pel Punt de Reempresa, haver mantingut la plantilla laboral anterior en el moment de la compra, les accions de millora i transformació per la reactivació de l’activitat, la responsabilitat social corporativa.

El foment de la participació dels treballadors en l’empresa, l’aplicació de mesures de prevenció de riscos laborals i respecte pel medi ambient, i que l’empresa estigui promoguda per aturats/des de llarga durada. El termini de presentació de candidatures s’obrirà l’1 de setembre del 2021 i finalitzarà el 31 d’octubre del 2021.

Per a la presentació de candidatures serà necessari registrar, degudament emplenada, la documentació en qualsevol dels Registres Municipals dels ajuntaments participants, sigui electrònicament o presencialment amb cita prèvia. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article