L’ alcalde del Prat fa un cop d’ efecte contra la ampliació de l’ aeroport i convida als presidents espanyol i català a visitar l’ espai que es podria destruir

Política.

També fa extensiva la invitació a visitar l'espai natural protegit de la Ricarda a d'altres autoritats catalanes i espanyoles.
També fa extensiva la invitació a visitar l'espai natural protegit de la Ricarda a d'altres autoritats catalanes i espanyoles.

L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha fet arribar una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, on li exposa el gran valor ambiental de l'espai natural protegit de la Ricarda, la preservació del qual es veu actualment amenaçada pel projecte d'ampliació de l'aeroport.

En aquesta mateixa missiva, Mijoler també convida Pedro Sánchez a visitar l'espai de la Ricarda, per conèixer de primera mà la riquesa de la seva biodiversitat.

Després que a principis d'agost s'anunciés un acord entre l'Estat i la Generalitat per impulsar l'ampliació de l'aeroport del Prat, Lluís Mijoler també ha fet extensiva la invitació per visitar la Ricarda al president del govern català, Pere Aragonès, i a d'altres autoritats de les institucions espanyoles i catalanes. També s'ha estès la invitació a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

En la carta, l'alcalde Mijoler recorda que el delta del Llobregat, on es troba l'espai natural de la Ricarda, té un "incalculable valor ambiental" i que és la "principal infraestructura verda de la segona àrea metropolitana de l'Estat".

Afegeix que l'eliminació de la Ricada, "no només suposaria un desastre per a tota la ciutat del Prat, sinó també un perjudici per a tota l'àrea metropolitana i un desastre ecològic irreversible".

També recorda que la Ricarda és un espai inclòs a la Xarxa Natura 2000 europea. És una Zona d'Especial Protecció, que conté la principal reserva de biodiversitat de la zona i aiguamolls que Nacions Unides considera fonamental preservar.

El batlle pratenc també exposa que el projecte d'ampliació de l'aeroport és contradictori amb l'Agenda 2030 i el seu compromís per lluitar contra el canvi climàtic i promoure l'economia sostenible. De fet, el sector de l'aviació és assenyalat pel darrer informe del Grup Interdepartamental d'Experts contra el Canvi Climàtic com un dels principals emissors de gasos contaminants.

Mijoler recorda a Pedro Sánchez, Pere Aragonès i altres autoritats catalanes i espanyoles que arreu d'Europea "es multipliquen les alternatives ferroviàries en detriment de possibles ampliacions aeroportuàries".

Del govern de l'Estat, també s'emplaça a conèixer aquest espai natural Nadia Calviño, vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital; Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social; Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Raquel Sánchez, ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana; Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030; i Teresa Cunillera, delegada del govern de l'Estat a Catalunya.

Del govern català, també s'emplaça a assistir-hi Laura Vilagrà, consellera de la Presidència; Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori; Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; i Antoni Morral, delegat territorial de la Generalitat a Barcelona.

Així mateix, s'estén la invitació a tots els presidents dels grups polítics representats al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats i als membres de les meses de les dues cambres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article