Desenes d’artistes entre ells Lluís Llach Lídia Pujol o Gerard Quintana creen una cançó contra l'ampliació de l'aeroport del Prat i la protecció del Delta

Cultura.

Els beneficis que produeixi la comunicació i comercialització aniran íntegrament destinats a diverses entitats en defensa del Delta.
Els beneficis que produeixi la comunicació i comercialització aniran íntegrament destinats a diverses entitats en defensa del Delta.

L' anunci  ahir al vespre de la negativa del govern espanyol de la no ampliació, en un principi, no ha alterat els plans per aquesta iniciativa.

Amb el suport de l'Ajuntament del Prat de Llobregat i de l'Ajuntament de Barcelona, l'ex-president de l'Associació de cantants Lluís Marrasé (Creu de Sant Jordi, Premi Barnasants a l'Activisme Cultural) ha impulsat la iniciativa Som Natura!. Títol de la cançó que ha compost per contribuir a denunciar el nou atemptat ecològic i posicionar el col•lectiu de cantants en contra del mateix.

Per això s'ha implicat a les veus i grups més representatius del panorama català, des de veterans fins les noves generacions que interpretaran col•lectivament el tema.

Els arranjaments i producció musical estan a càrrec de Joan Vinyals (guitarrista i productor de Juan Perro/Santiago Auserón), els arranjaments de corda són de Joan Albert Amargós (Premi Nacional de Música, Premi Ciutat de Barcelona d'Espanya, Millor Disc de l'Any), els teclats de Josep Mas 'Kitflus' (director musical de Joan Manuel Serrat), la guitarra acústica de Pep Sala i la direcció vocal de l'actriu i cantat Mone Teruel.

Entre els intèrprets participants tenim ja confirmats a Lluís Llach, Gerard Quintana, Lídia Pujol, Quimi Portet, Roger Mas, Guillem Solé (Buhos), Sicus Carbonell, Marc Martínez i Natxo Tarrés. La llista no està encara tancada, i també comptaran amb una figura internacional que esperen poder anunciar aviat.

Aena va presentar el divendres el polèmic Document de Regulació Aeroportuària davant el Comité de Coordinació Aeroportuària de Catalunya.

En cas que la Generalitat no expresi la seva disconformitat amb el pla, aquest projecte arribarà al Consell de Ministres aquest mateix setembre.

Tant l'Ajuntament del Prat com l'Ajuntament de Barcelona han mostrat la seva oposició a aquest pla, tant per l'ampliació dels vols i el seu impacte ecològic (en plena emergència climàtica) com per la pèrdua de biodiversitat que suposaria construir sobre els espais protegits coneguts com La Ricarda.

La logística de coordinar, entre cantants i grups, a més de 20 propostes per a la realització de l'enregistrament d'àudio i la realització del corresponent vídeo és complexa, però accepten el repte de que la presentació de la cançó i del clip Som natura! sigui el 2 d'octubre, Dia Internacional de les aus.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article