La Generalitat titlla d’ “una nova deslleialtat del Govern espanyol amb Catalunya el trencament unilateral de l'acord de l’ aeroport del Prat”

Política.

Retrets mutus entre els governs espanyols i català.
Retrets mutus entre els governs espanyols i català.

La gavanenca Raquel Sánchez, actualment ministra de Transports i Mobilitat, declarava durant l' anunci d' aquesta decissió que, “És impossible portar a bon port un projecte de tanta envergadura sense el suport nítid i sense fissures de la Generalitat. Per aquest motiu, hem suspès l'ampliació de l'Aeroport de El Prat perquè el pacte s'ha trencat per una pèrdua de confiança manifesta. ”

I reblava, “Mantenim la mà estesa per seguir amb el diàleg i la col•laboració. Per al Govern d'Espanya, el desenvolupament sostenible de Catalunya és i sempre serà una prioritat. Continuarem invertint en grans projectes per al futur de Catalunya.”

El Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha lamentat la decisió del govern espanyol “de trencar unilateralment l’acord d’ampliació de l’aeroport del Prat del 2 d’agost passat, pacte que suposava una inversió de 1.700 milions d’euros per convertir l’aeròdrom en un hub de vols intercontinentals.” Puigneró ha denunciat “la nova deslleialtat del govern espanyol” amb Catalunya.

El Vicepresident, en una compareixença des de Brussel•les, ha reclamat al govern d’Espanya que expliqui “que ha canviat del pacte del dia 2, un acord que es mantenia intacte i que permetia convertir el Prat en un aeroport intercontinental i evitava qualsevol afectació sobre la llacuna de la Ricarda”.

A més, l’acord assolit el dia 2 també permetia unir amb alta velocitat ferroviària els aeroports de Girona i Tarragona “ja que aquest govern quan pensa en les infraestructures ho fa des del punt de vista del reequilibri territorial”.

En aquest sentit, Puigneró ha mostrat el seu “malestar i enuig per la confusió generada per alguns a Catalunya”. “No podem avançar cap a un país de progrés posant sempre en dubte les infraestructures; la frivolitat i el populisme han fet mal a Catalunya”, ha conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article