L’ alcalde del Prat content per la reculada envers la ampliació de l’ aeroport “era una inversió tan irreal com un unicorn”

Societat.

Mijoler es mostrava prudent ja que el projecte es pot desenterrar en qualsevol moment i malmetre aquest paratge.
Mijoler es mostrava prudent ja que el projecte es pot desenterrar en qualsevol moment i malmetre aquest paratge.

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha exigit la convocatòria de la taula institucional sobre el futur de l'aeroport després de l'anunci de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que ha descartat la inversió que destruiria espais naturals protegits de la Ricarda per ampliar la tercera pista. "Reitero, i ara ja no demano sinó que exigeixo, la convocatòria de la taula institucional", ha indicat.

L'alcalde Mijoler ha expressat "satisfacció" per aquest anunci. "La pressió de la gent, de les institucions, i dels i les polítiques que estem dient les coses pel seu nom s'acaba imposant davant de l'opacitat i la pretensió de depredar el Delta del Llobregat dels grans lobbies", ha saludat.

Ara bé, també ha advertit que ens trobem "davant del xantatge del o tot o res'" i ha exigit fermesa al president de la Generalitat, Pere Aragonès: "ara que ens diuen que ha de ser d'aquesta manera o de cap, espero valentia del meu president i que realment posi de manifest que aquesta inversió era impossible des del primer moment", ha exposat.

Davant d'això, l'alcalde ha reclamat la convocatòria de la taula per començar a planificar el futur de les infraestructures i del Delta. Cal que “realment entenguem que avui dia les polítiques estratègiques passen per conservar el planeta", ha indicat el batlle. En aquest sentit, ha declarat que "la batalla no acaba aquí".

"La batalla per recuperar els Espais Naturals del Delta i no es faci malbé l'ecosistema passa per aconseguir que aquelles compensacions derivades de l'anterior ampliació que encara no s'han fet es facin, que aquelles que no han tingut efecte tal i com està dient la comissió per aquella denúncia de Depana es facin, que el pla especial de la Generalitat que se'ns va prometre el 2019 es presenti", ha afegit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article