El Servei Català de Trànsit vol celeritat en la retirada de les infraestructures dels peatges

Societat.

Peatge de Martorell.
Peatge de Martorell. | Arxiu.

El director del SCT Ramon Lamiel, ha instat a accelerar les tasques de desmantellament de les infraestructures dels peatges per donar continuïtat a la capacitat de tres carrils de l’autopista.

Lamiel ha remarcat que “el manteniment de l’estructura suposa un obstacle al mig de la via que fa que la reducció de velocitat provoqui sempre problemes de trànsit” i en aquest sentit ha demanat a Foment actuï amb la mateixa celeritat que Territori, que ja ha començat a fer obres tant a la C-32 nord com a la C-33.

En aquest sentit, cal el restabliment de la configuració de la via de la manera més ràpida possible per evitar congestions que s’allarguin en el temps en les vies pendents de fer les obres per desmantellar les infraestructures i evitar situacions de risc en les zones d’obres.

Segons Lamiel, “ens acostem a la mobilitat de 2019, molt similar a l’etapa de prepandèmia, tot i que encara ens situem un 3% per sota”. En aquest context, l’SCT estima que aquest cap de setmana, coincidint amb la festivitat de la Diada, prop d’uns 425.000 vehicles sortien des de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 h de divendres 10 i les 15 h de dissabte 11.

Pel que fa a la tornada, es preveia que entre les 12 i les 24 h de diumenge 12 es mobilitzin al voltant de 265.000 vehicles. Per minimitzar les possibles afectacions viàries i facilitar la mobilitat, sobretot a les vies on des de l’1 de setembre s’han suprimit els peatges, s’han habilitat diverses mesures en base a garantir la seguretat viària i millorar la fluïdesa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article