Una veïna d’ Olesa morta per un incendi a la finca on vivia la resta del veïnatge s’ han traslladat a un hotel de Martorell

Societat.

Es tracta d'una dona de 71 anys.
Es tracta d'una dona de 71 anys.

L’Ajuntament d’Olesa decreta el dilluns 13 de setembre dia de dol oficial per les víctimes i afectats per l’incendi en un bloc de pisos a Sant Bernat, a les 12 h es farà un minut de silenci.

Els Bombers de la Generalitat van ser alertats, a les 21.52 hores de dissabte a la nit, d'un incendi en un edifici entre els carrers Sant Vicenç de Paül i Jaume Duran Duran d'Olesa de Montserrat.

Es van activar 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb 8 camions d'aigua, l'autoescala i 5 vehicles lleugers de comandament i coordinació entre els quals la unitat sanitaritzada del Grup Operatiu de Suport (GROS).

El foc, totalment desenvolupat, afectava un pis de la primera planta i propagava per la façana així com també pel forat de l'escala que feia de tiratge.

Diverses persones es van confinar als seus domicilis i algunes al balcó, atrapades pel fum. Es van iniciar les tasques d'extinció així com les de rescat i recerca. A les 22.25 hores els efectius donaven el foc per controlat.

Es va rescatar una persona que havia quedat atrapada pel fum a la quarta planta i dues de la tercera. En les tasques de recerca al pis afectat es va localitzar el cos d'una persona.

Professionals del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) i equip sanitaritzat del GROS van fer l'atenció a aquesta persona però les maniobres van resultar infructuoses i es va certificar la seva mort.

Fins al lloc també s'hi van desplaçar 11 ambulàncies, un vehicle de comandament i l'equip de psicòlegs del SEM que van fer 18 atencions més amb ferits de diversa consideració: 11 persones intoxicades lleus donades d'alta in situ, 2 ferides greus i una menys greu per cremades i intoxicació traslladades a l'hospital de la Vall d'Hebron, 1 persona intoxicada greu evacuada a l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi, 2 menys greus i una lleu per intoxicació evacuades al CUAP de Sant Andreu de la Barca, i 1 lleu per fum evacuada a l'Hospital de Martorell.

D'altra banda, el cos dels Mossos d'Esquadra han enviat diverses patrulles entre les quals hi havia la Unitat d'Investigació de Martorell i efectius de la Policia Científica que s'han fet càrrec de la investigació i de les diligències judicials. També s'hi han desplaçat efectius de la Policia Local d'Olesa de Montserrat i tècnics de les companyies de gas, aigua i electricitat.

Una vegada finalitzades les tasques d'extinció efectius dels Bombers han acompanyat els veïns als seus domicilis a agafar pertinences personals ja que aquesta nit, per afectació important per fum i foc i manca de submonistres, els veïns han hagut de ser reallotjats per l'Ajuntament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article