L’ alcalde del Prat Lluís Serra i Giribert afusellat pels franquistes dona nom a un carrer de la localitat

Societat.

A banda s’ ha fet reconeixement a les persones represaliades pel franquisme.
A banda s’ ha fet reconeixement a les persones represaliades pel franquisme.

Divendres passat, i en compliment d'un acord del ple municipal, es va celebrar l'acte protocol•lari del canvi de nom del carrer de Joan Carles I, que ara s'anomena carrer de Lluís Serra i Giribert (1903 - 1939), alcalde del Prat afusellat pel franquisme.

A l'acte hi va assistir el fill de Lluís Serra, també anomenat Lluís Serra, qui va lliurar a l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, la vara de batlle del seu pare, que havia conservat la família Serra fins ara. Aquesta vara passarà a formar part a partir d'ara del fons de l'Arxiu Municipal.

El 14 d'abril passat, coincidint amb el 90è aniversari de la proclamació de la II República, va tenir lloc l’acte en memòria dels representants públics afusellats per la dictadura franquista i de totes les persones represaliades pel feixisme.

Durant l’acte, que es va celebrar al Saló de Plens de l’Ajuntament, es va descobrir la placa dedicada a la memòria de l’alcalde Lluís Serra i Giribert i d’altres regidors afusellats per la dictadura franquista, entre ells Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article