Acció Climàtica presentarà un conjunt d’al•legacions al Ministeri d’Indústria pel projecte de línia elèctrica aèria de molt alta tensió Valmuel-Begues

Societat.

Les al•legacions engloben tant l’àmbit de la regulació energètica com les afectacions ambientals, en camps de cultiu, infraestructures agràries i explotacions ramaderes.
Les al•legacions engloben tant l’àmbit de la regulació energètica com les afectacions ambientals, en camps de cultiu, infraestructures agràries i explotacions ramaderes.

La MAT Valmuel-Begues és un projecte de titularitat privada i d'ús exclusiu del seu promotor amb una longitud de 180 quilòmetres que travessa vuit comarques de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès.

Pel que fa a l’afectació al medi natural, el Departament considera insuficient i amb poca concreció l’estudi d’impacte ambiental del nou projecte.

El traçat de la nova línia coincideix amb llacunes de gran interès biològic i amb espais d’alt valor natural inclosos en la Xarxa Natura 2000.

La línia creuaria aquests llocs d’interès i les afectacions negatives sobre hàbitats protegits i espècies de fauna com l’àliga cuabarrada, l’arpella o el cabusset series inevitables.

En relació a les afectacions al medi agrari, el projecte afecta terrenys d’alt valor agroecològic i en infraestructures agràries interferint directament en els treballs agrícoles, l’activitat ramadera o les zones de rec. A banda, el projecte no preveu en el seu plantejament inicial mesures compensatòries per l’ocupació que es faria del sol agrari.

En l’àmbit de la regulació energètica les al•legacions defensen, entre d’altres, que no es tracta d’un sol projecte sinó de la suma de cinc amb potències que no superen els 50MW cadascun, i que seria la Generalitat de Catalunya qui tindria les competències per autoritzar-los o no.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article