Els contenidors intel•ligents que sancionen si no es recicla correctament s’ implantaran a Cornellà a finals d’ any

Societat.

Els nous contenidors són de producció italiana i compten amb un dels sistemes intel•ligents més moderns del moment.
Els nous contenidors són de producció italiana i compten amb un dels sistemes intel•ligents més moderns del moment.

Estan tancats de manera electrònica i per usar-los, serà necessària una targeta unifamiliar a través de la qual es tindrà registrada la modalitat d'usos. D'aquesta manera es podrà assegurar un bon ús d'ells, controlar els residus dipositats i optimitzar el servei de recollida en funció d'aquestes dades.

L 'Ajuntament de Cornellà està començant a desplegar un nou servei de recollida de residus, neteja viària i clavegueram, amb la incorporació de nous equips i serveis i la substitució dels actuals contenidors per uns de majors prestacions.

Tot això suposarà una millora significativa i un canvi d'hàbits en la gestió dels residus urbans, la finalitat és assolir el repte europeu de reciclar el 55 % de tots els residus municipals el 2025 i el 60 % el 2030.

Per aconseguir-ho, és imprescindible el compromís de tota la ciutadania, ja que el seu incompliment suposaria una multa de 2,5 milions a l'municipi per part de la Unió Europea.

El servei de neteja i de recollida de residus és el contracte més important del consistori i la seva renovació suposa un cost mitjà anual de 11,1 milions d'euros, amb un augment de 2,3 milions respecte el contracte anterior.

I és que, a més de renovar els vehicles i maquinària, una de les millores més importants serà la col•locació de 154 bases de nous contenidors intel•ligents amb un sistema de tancament electrònic individualitzat.

Aquests començaran a introduir-se, previsiblement, a finals d'aquest any i de forma progressiva durant 2022 i, amb posterioritat, s'activarà tot el procés de tancament electrònic. El servei de neteja viària i de recollida de residus introduirà força novetats.

Una dels més significatives serà el canvi d'horari en la recollida de residus, que passarà a ser diürn (de 07 a 24h) i no nocturn com fins ara, amb l'objectiu d'evitar molèsties als veïns. Pel que fa a el servei de neteja, es realitzarà de dilluns a diumenge, i no de dilluns a dissabte com fins ara.

A l'equip humà, de més d'un centenar de persones, se sumaran nous vehicles i s'ampliaran els serveis de neteja viària amb aigua, serveis d'escombrat els diumenges, neteja especial de grafits, així com el manteniment dels pipicans.

En aquests últims, també es preveu canviar la terra un cop a l'any. Tot això suposarà millorar i optimitzar el servei de neteja a la ciutat els 365 dies de l'any i tots els dies de la setmana.

Comentaris

Yo La mia
1.

Al final conseguirán con estas tonterías que la gente deje de reciclar y vaya todo con lo orgánico. Recordar que no es obligatorio. Pero para las empresas si lo es dejar de utilizar plástico. En otros. Países les pagan por su reciclaje y aquí sancionan. Made un spain

Comenta aquest article