Quasi cent mil persones van participar en la concentració contra ampliacions com la de l’aeroport del Prat i la protecció dels espais naturals protegits

Societat.

La concentració va tenir lloc a Barcelona, al carrer de Tarragona, entre la Plaça d’Espanya i la Plaça dels Països Catalans.
La concentració va tenir lloc a Barcelona, al carrer de Tarragona, entre la Plaça d’Espanya i la Plaça dels Països Catalans.

En la concentració, hi va prendre part una àmplia representació del Baix Llobregat, de col•lectius i moviments socials o de persones que s’hi van sumar a títol individual. També l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, es va sumar al grup de manifestants pratencs.

A les 10 h del matí, un ampli grup de persones es van concentrar a la Plaça de la Vila del Prat per desplaçar-se des d’allà caminant -per diversos trams en què van interrompre la circulació de vehicles per entrar a Barcelona per la Gran Via- fins al lloc de la concentració al carrer de Tarragona, que estava convocada dues hores després.

Una vegada al lloc de la concentració, convocada per organitzacions socials, ecologistes o veïnals, els manifestants pratencs es van integrar al Bloc 3 de la manifestació, sota el lema “Defensa del territori”.

L’alcalde del Prat va atendre els mitjans de comunicació per exposar els motius pels quals se sumava a la concentració, malgrat que el govern espanyol ja hagués anunciat la interrupció del projecte d’ampliació de l’aeroport.

Mijoler va assegurar: “Hem de seguir atentes, amb cautela, no podem menysprear la possibilitat que el Govern espanyol i la Generalitat puguin arribar fins a la celebració del Consell de ministres a un acord en un despatx tancat en què el futur del delta del Llobregat es vegi de nou compromès”. El termini de 20 dies que es van donar per negociar els governs espanyols i català sobre aquesta qüestió acaba a finals d’aquest mes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article